Buzz

Τρέιλερ για το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Ακριβώς τη στιγμή που ο «Χάρι Πότερ» έβαλε μια μεγάλη τελεία στην παιδική κινηματογραφική φαντασία, το τρέιλερ του «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε έρχεται για να αποδείξει πως «τίποτα δεν τελειώνει εδώ».

Τρέιλερ για το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε

Πρώτη 3D ταινία για τον Μάρτιν Σκορσέζε, το «Hugo» είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια. Μην ανησυχείτε. Οι οιωνοί είναι καλοί. Και δεν εννοούμε μόνο το εντυπωσιακό τρέιλερ που μοιάζει σαν να βλέπεις το «Xάρι Πότερ» και το «Ολιβερ Τουίστ» ταυτόχρονα, σε ένα roller coaster σκηνοθετικού οίστρου.

Βασισμένο στο βραβευμένο «The Invention of Hugo Cabret» του Μπράιαν Σέλζνικ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007 για να ανοίξει μια νέα εποχή στην παιδική φανταστική λογοτεχνία, το φιλμ του Σκορσέζε αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που ζει μια μυστική ζωή μέσα στους τοίχους του μετρό του Παρισιού. Εκεί, με συνεργό ένα εκκεντρικό κορίτσι αναζητά την απάντηση στο μυστήριο του χαμένου του πατέρα και μιας κλειδαριάς σε σχήμα καρδιάς που, όμως, δεν φαίνεται να διαθέτει κλειδί.

Ο Σέλζνικ περιγράφει το βιβλίο του «ούτε ακριβώς μυθιστόρημα, ούτε κόμικ, ούτε graphic novel, ούτε ταινία...αλλά ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω». Αν υποθέσει κανείς πως το εντυπωσιακό τρέιλερ κρύβει άσους για το ολοκληρωμένο φιλμ (η παρουσία του Μπεν Κίνγκσλεϊ στο ρόλο του Ζορζ Μελιές είναι ένας από αυτούς), τότε μπορεί κανείς να μείνει ήσυχος πως η μεταμόρφωση του Σκορσέζε σε έναν νέο Σπίλμπεργκ θα αποβεί από τις ωραιότερες εκπλήξεις της χρονιάς.

Στην ταινία, που θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου πρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Κλόε Μόρετζ, Σάσα Μπαρόν Κοέν, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ρέι Γουίνστον, Εϊσα Μπάτερφιλντ (στο ρόλο του Χιούγκο) και ο Κρίστοφερ Λι.