Buzz

Τρέιλερ για το «+1» του Ντένη Ηλιάδη

στα 10

Με την ημερομηνία εξόδου του στις Αμερικάνικες αίθουσες να πλησιάζει, η νέα ταινία του Ελληνα σκηνοθέτη μετά το «Last House on the Left», αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά της.

Τρέιλερ για το «+1» του Ντένη Ηλιάδη

Κάπου ανάμεσα σε μια teen movie και το «Invasion of the Body Snatchers» το «+1» ακολουθεί «τρεις φίλους από το κολέγιο που πηγαίνουν σε ένα καλοκαιρινό πάρτι, μέχρι τη στιγμή που ένα υπερφυσικό φαινόμενο θα τους «δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ή θα τους αλλάξει για πάντα», λέει ο Ντένης Ηλιάδης περιγράφοντας την νέα ταινία του που έκανε την πρεμιέρα της τον περασμένο Μάρτιο στο SXSW.

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ γιατί είναι υψηλών απαιτήσεων την ίδια στιγμή που τα ρίσκα που παίρνει είναι τεράστια. Χρησιμοποιεί οικεία στοιχεία - τις ταινίες με τα τρελά κολεγιακά πάρτι, τα υπερφυσικά φαινόμενα, τους εφήβους που βρίσκονται σε κίνδυνο - και τα πηγαίνει σε τελείως αναπάντεχες κατευθύνσεις.»

Περιγράφοντας το «Plus One», ο Ντένης Ηλιάδης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για μια ταινία τρόμου: «Δεν είναι μια ταινία τρόμου, αν και έχει στοιχεία του είδους. Υπάρχει και κωμωδία. Και μια πολύ πειραγμένη ερωτική ιστορία. Μοιράζεται όλα τα δυνατά στοιχεία του τρόμου που έχουν όλες οι ταινίες μου: μόλις ξεκινούν να γίνονται πράγματα, δεν υπάρχει χρόνος για καμία στάση. Οι χαρακτήρες θα φτάσουν στα ακρότατα και πιο ενδιαφέροντα όρια.»

2

Οσο για τις επιρροές του «Plus One», ο Ηλιάδης αναφέρει πως μαζί με τον «απίστευτα ταλαντούχο διευθυντή φωτογραφίας» του, τον Μιχάι Μαλαμέρ Τζούνιορ (υπεύθυνο για την απαστράπτουσα εικόνα του «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον), παρακολούθησαν πολλά teenage films, όλον τον Τζον Χιους, το «Superbad», το «Can't Hardly Wait» το «Project X», το «Chronicle» και άλλα. «Για τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας, δεν υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές και εμπνεύσεις. Αυτές τις είχαμε μάλλον ήδη μέσα μας.»

Περιμένοντας το φιλμ με ανυπομονησία, βλέπουμε πιο κάτω το πρώτο τρέιλερ.


2