Buzz

Ταξίδι στο σινεμά με απόλυτα κινηματογραφικές αποσκευές!

στα 10

Ένας καλλιτέχνης από το Μάντσεστερ προτείνει φιλμικό προορισμό, σινεφιλικές αποσκευές και άκρατο κινηματογραφικό ρομαντισμό σε μία σειρά άψογων, «ταξιδιάρικων» αφισών.

Ταξίδι στο σινεμά με απόλυτα κινηματογραφικές αποσκευές!

Αν ο κινηματογράφος είναι ταξίδι, τότε οι ταινίες είναι οι αποσκευές με τις οποίες ταξιδεύουμε. Ο καλλιτέχνης Joran Bolton, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ανοίγει αυτές τις αποσκευές για να παρουσιάσει μία σειρά «ταξιδιάρικων» αφισών, οι οποίες κυριολεκτικά αραδιάζουν μπροστά στα μάτια του θεατή τα συστατικά της κάθε ταινίας, ανάγοντας κάθε φιλμ στα δομικά, γεμάτα όνειρα και συναισθήματα, υλικά του.

Από τα κλειδιά των δωματίων του «Ξενοδοχείου Grand Budapest» και τα παστέλ αξεσουάρ της «Carol» μέχρι τα ρούχα επιβίωσης μιας βροχερής μέρας των «Περιπετειών του Τοτόρο» και τις πέρλες της Χόλι στο «Breakfast at Tiffany’s», οι αποσκευές του Bolton είναι γεμάτες κινηματογραφικές αναμνήσεις, σινεφιλικά εφόδια και μια ακατάσχετη αγάπη για την μεγάλη οθόνη και τα όνειρα που προβλήθηκαν επάνω της. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που μεταδίδουν πηγαία αγνό ρομαντισμό για την έβδομη τέχνη και όλες τις ιστορίες που συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική της αφήγηση.

Διαβάστε ακόμη: Πώς θα ήταν οι ταινίες της χρονιάς αν κυκλοφορούσαν στη μητρόπολη του «Zootopia»;

Breakfast At Tiffany's Objects Poster 607

Ως αποτέλεσμα, η κόκκινη ομπρέλα του Τοτόρο, το βινύλιο του «Ερωτα του Φεγγαριού», η μυστικιστική μάσκα του «Ταξιδιού στη χώρα των θαυμάτων» και η γραβάτα του «Fantastic Mr Fox» μπορούν πλέον να λάβουν και επίσημα τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιωματικά έχουν ήδη κερδίσει στις αναμνήσεις των θεατών. Ακόμα κι αν χρειάστηκε η συμβολή ενός καλλιτέχνη από το Μάντσεστερ για να τονισθεί (εξαιρετικά καλαίσθητα) το αυτονόητο.

Δείτε στη συνέχεια όλες τις αφίσες της σειράς και επισκεφτείτε το δημιουργικό σπίτι του Bolton για ακόμη περισσότερες φιλμικές αποσκευές και κινηματογραφικά όνειρα.

Διαβάστε ακόμη: Μια ταινία για κάθε μια μέρα του χρόνου από τον πιο όμορφο (και χρήσιμο) σινεφίλ λογαριασμό στο Instagram

Amelie Objects Poster 607

Carol Obgects Poster 607

Fantastic Mr Fox Objects Poster 607

Moonrise Kingdom Objects Poster 607

My neighbor Totoro Objects Poster 607

Princess Mononoke Objects Poster 607

Spirited Away Objects Poster 607

The Grand Budapest Hotel Objects Poster 607

The Royal Tenenbaums Objects Poster 607

The Shawshank Redemption Objects Poster 607

Περισσότερη poster art: