Buzz

«Consumed»: Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ τώρα και συγγραφέας

στα 10

Εκτός από το «Maps to the Stars», που ετοιμάζεται για τις Κάννες, ο σκηνοθέτης έγραψε κι ένα βιβλίο! Δείτε το τρέιλερ του.

«Consumed»: Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ τώρα και συγγραφέας

Το μυαλό του Ντέιβιντ Κρόνεμεπργκ έχει αποτελέσει την μήτρα για υπέροχους κινηματογραφικούς εφιάλτες και ταινίες που έχουν ορίσει ένα δικό του, απόλυτα προσωπικό στιλ, με θεματικές που επανέρχονται και εξελίσσονται στην πορεία της καριέρας του.

Κάποιες από αυτές είναι εύκολο να τις αναγνωρίσεις στην περιγραφή του πρώτου του βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για το οποίο ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ σκηνοθέτησε ο ίδιος ένα τρέιλερ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Το «Consumed» είναι η ιστορία δύο δημοσιογράφων που ερευνώντας τον θάνατο μιας Γάλλου φιλόσοφου μπλέκονται σε ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στον ιστό μιας διεθνούς συνωμοσίας.

Η Ναόμι κι ο Νέιθαν είναι δυο ρεπόρτερ που θριαμβεύουν στην κίτρινη δημοσιογραφία της εποχής των social-media. Οι δυο τους είναι μαζί εραστές κι ανταγωνιστές, νομάδες freelancers που αναζητούν θεαματικές και διεστραμμένες ειδήσεις, συναντιούνται μόνο σε ξενοδοχεία αεροδρομίων και στα παράθυρα των υπολογιστών τους.

Η Ναόμι έλκεται από τα πρωτοσέλιδα που αφορούν την Σελεστίν και τον Αριστίντ Αροστεγκί, δυο σεξουαλικά ελεύθερους Μαρξιστές φιλόσοφους. Η Σελεστίν βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι, ενώ ο Αριστίντ έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία τον υποπτεύεται πως την σκότωσε ο ίδιος και στη συνέχεια έφαγε μέρος από το σώμα της. Με την βοήθεια ενός εκκεντρικού φοιτητή των δυο φιλοσόφων, του Ερβέ Μπλόμκβιστ, η Ναόμι ξεκινά να αναζητά τον Αριστίντ. Καθώς βυθίζεται στην ζωή του ζευγαριού, ανακαλύπτει ανησυχητικές λεπτομέρειες για το παρελθόν τους και την σεξουαλική τους ζωή, που περιλαμβάνουν ερωτικές περιπτύξεις και με τον Ερβέ, τον οποίο πλέον δεν μπορεί να εμπιστευθεί.

Εν τω μεταξύ ο Νέιθαν είναι στην Βουδαπέστη, φωτογραφίζοντας την αμφιλεγόμενη δουλειά ενός χειρούργου του Ζόλταν Μολνάρ τον οποίο η Interpol καταζητεί για εμπόριο οργάνων. Αφού κάνει σεξ με μια από τις ασθενείς του Μολναρ, ο Νέιθαν κολλά ένα σπάνιο αφροδίσιο σύνδρομο που φέρει το όνομα του γιατρού που το ανακάλυψε, του Δρ. Μπάρι Ρόιφ. Ταξιδεύοντας στο Τορόντο για να συναντήσει τον γιατρό, ανακαλύπτει ότι εκείνος τώρα μελετά την ίδια του την κόρη, της οποίας η αλλόκοτη συμπεριφορά κρύβει ένα βασανιστικό μυστικό.

Αυτές οι δυο παράλληλες ιστορίες μπλέκονται σε μια συναρπαστική ονειρική πλοκή που συνδέει την γεωπολιτική πραγματικότητα του κόσμου μας, το 3-D printing, τη Βόρεια Κορέα, το φεστιβάλ των Καννών, τον καρκίνο και μια αδιανόητα πλούσια συλλογή από παραλλαγές της σεξουαλικής πράξης, σε ένα προκλητικό και πληθωρικό βιβλίο.

Πριν το «Consumed» φτάσει όμως στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, η καινούρια του ταινία «Maps to the Stars» θα κάνει το ντεμπούτο της στις Κάννες, συμμετέχοντας στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.