Φεστιβάλ / Βραβεία

Kάννες 2014: Ανυπομονούμε για το «Le Meraviglie» της Αλίτσε Ρορβάκερ

στα 10

Η πρώτη της ταινία «Corpo Celeste» εντυπωσίασε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών πριν τρία χρόνια. Η νεαρή Ιταλίδα σκηνοθέτης ελπίζει για το «θαύμα» στο διαγωνιστικό.

Kάννες 2014: Ανυπομονούμε για το «Le Meraviglie» της Αλίτσε Ρορβάκερ

Είναι 34 ετών, αδελφή της ηθοποιού Αλμπα Ρορβάκερ και ήδη ένα από τα ονόματα που είχαμε σημειώσει να προσέχουμε μετά την πρώτη μεγάλου της μήκους «Corpo Celeste», ένα διαφορετικό φιλμ ενηλικίωσης με φόντο την επαρχιακή Ιταλία που ξεκίνησε επίσης από τις Κάννες για να κάνει μια εντυπωσιακή διαδρομή στα φεστιβάλ του κόσμου.

Το καινούριο της φιλμ διαδραματίζεται σε ένα ανάλογο περιβάλλον. Σε μια οικογένεια την επαρχία της Ιταλίας στην οποία η δωδεκάχρονη Τζελσομίνα παίζει έναν ηγετικό ρόλο. Αυτή είναι η αρχηγός στις μικρότερες αδελφές της, αυτή είναι που πρέπει να υπακούν σε ότι αποφασίσει.

Η Τζελσομίνα επίσης, έχει ένα σχεδόν μαγικό ταλέντο με τις μέλισσες που αποτελούν το βασικό εισόδημα της οικογένειάς της. Μπορεί να βρίσκει άγρια μελίσσια και να τα μεταφέρει στις κυψέλες του πατέρα της, μοιάζει να επικοινωνεί με τα μικροσκοπικά, εργατικά έντομα.

Ο πατέρας της, ξένος στην Ιταλία, θα ήθελε ίσως ένα αγόρι για διάδοχό του, αλλά προς το παρόν έχει πιο σημαντικά προβλήματα, αφού πρέπει να φέρει το εργοστάσιο του μελιού της οικογενείας του στα πρότυπα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η Τζελσομίνα από την άλλη, έχει άλλες φιλοδοξίες: Να πείσει την οικογένειά της να συμμετάσχει σε ένα reality show που γυρίζεται από την Ιταλική τηλεόραση στην περιοχή και το οποίο αναζητά την πιο ενδιαφέρουσα παραδοσιακή οικογένεια της χώρας.

Η άφιξη ενός νεαρού αγοριού από τη Γερμανία που έρχεται να δουλέψει στο κτήμα της οικογένειας μέσω ενός προγράμματος αποκατάστασης νεαρών παρανόμων, θα ανατρέψει τις ισορροπίες στο ιδιαίτερο σύμπαν της οικογένειας της Τζελσομίνα.

Γυρισμένο στην Ούμπρια στο φιλμ πρωταγωνιστεί η νεαρή Μαρία Αλεξάντρα Λούνγκου ενώ δίπλα της τους βασικούς ρόλους κρατούν η Αλμπα Ρορβάκερ και ο Αντρέ Χένικε, με έναν μικρό ρόλο, αυτόν της καλής νεράιδας του τηλεοπτικού ριάλιτι να πηγαίνει στην Μόνικα Μπελούτσι.

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω.

01

01

01

01