Buzz

Oταν το «Spirited Away» ξεπέρασε το «Toy Story 4» στο box office. Στην Κίνα

στα 10

18 χρόνια μετά το αριστούργημα του Χαγιάο Μιγιαζάκι κάνει επιτέλους την πρεμιέρα του στην Κίνα και αφήνει το «Toy Story 4» της Pixar δεύτερο και καταϊδρωμένο.

Oταν το «Spirited Away» ξεπέρασε το «Toy Story 4» στο box office. Στην Κίνα

Είναι πολύ σπάνιο, για να μην πούμε αδύνατο, μια animation ταινία να αναμετρηθεί και να ξεπεράσει μια ταινία της Pixar από την πρώτη κιόλας εβδομάδα προβολής τους. Αλλά αν αυτή η ταινία φέρει την υπογραφή του Χαγιάο Μιγιαζάκι, τότε μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό θηρίο. Το «Toy Story 4» κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του box office σε οποιαδήποτε χώρα κι αν παίχτηκε, ακόμα και στην Ελλάδα, εκτός από μια – την Κίνα.

Διαβάστε ακόμα: Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #6 | «One Summer's Day» από το «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων»

spirited away 607

spirited away 607

Αν και η Κίνα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Disney/Pixar, η νέα περιπέτεια του Γούντι και των φίλων του βρέθηκε να αναμετρηθεί με την ταινία του Μιγιαζάκι «Spirited Away» η οποία έκανε την πρεμιέρα της στους κινηματογράφους της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της. Η αριστουργηματική ταινία του Μιγιαζάκι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001 και κατάφερε να κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων το 2003, ενώ κρατούσε τον τίτλο της πιο εισπρακτικής ταινίας του Ιαπωνικού box office ως το 2017 όταν τον έχασε από το «Your Name» του Μακότο Σινκάι.

Η ταινία κατάφερε να κερδίσει 28 εκατομμύρια το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο με το «Toy Story 4» να ακολουθεί με 13.2 εκατομμύρια δολάρια. Η μόνη ταινία που του Studio Ghibli που έχει κυκλοφορήσει στην Κίνα ήταν το «My Neighbor Totoro» του 1998 τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, και άνοιξε με 26 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι αιθουσάρχες στην Κίνα να ζητούν να παίξουν την ταινία του Μιγιαζάκι από ότι αυτή της Pixar με αποτέλεσμα την δεύτερη εβδομάδα το 30% των αιθουσών να παίζουν το «Spirited Away» έναντι 18% του «Toy Story 4». Το Variety, το οποίο δημοσίευσε και την είδηση, επισημαίνει πως όλο αυτό ίσως έχει να κάνει και με τον οικονομικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Ουάσιγκτον στο Πεκίνο εναντιώνοντας έτσι το κοινό εκεί σε οτιδήποτε Χολιγουντιανό.

Διαβάστε ακόμα:

spirited away poster 607