Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Tony 2018: Ο Αντριου Γκάρφιλντ στον ευχαριστήριο λόγο που αξίζει standing ovation

στα 10

Στη σκηνή του Radio City Music Hall με το βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο «Angels in America» στο χέρι, ο Αντριου Γκάρφιλντ μίλησε για τη διαφορετικότητα, αφιέρωσε στην LGBTQ κοινότητα και όρισε το νέο σύνθημα κατά των διακρίσεων: «Τούρτα για όλους».

Βραβεία Tony 2018: Ο Αντριου Γκάρφιλντ στον ευχαριστήριο λόγο που αξίζει standing ovation

Στη δεύτερη υποψηφιότητά του για Tony (η πρώτη ήταν το 2012 για το «Θάνατο του Εμποράκου»), ο Αντριου Γκάρφιλντ κέρδισε δικαιωματικά το Tony Ανδρικής Ερμηνείας σε Θεατρικό Εργο για το ρόλο του στο «Angels in America» του Τόνι Κούσνερ. Στο έργο, που το 2003 γύρισε σε μια εξαιρετική μίνι - σειρά για την τηλεόραση ο Μάικ Νίκολς, ο Αντριου Γκάρφιλντ υποδύεται έναν γκέι ήρωα, τον Πράιορ Γουόλτερ που έχει AIDS.

Ο Αντριου Γκάρφιλντ είχε αποθεωθεί από τους κριτικούς πολύ πριν πάρει δικαιωματικά το Tony Α' Ανδρικού Ρόλου σε Θεατρικό Εργο και έτσι όταν ανέβηκε στη σκηνή του Radio City Music Hall για τον ευχαριστήριο λόγο του, η φόρτιση μετατέθηκε στη σημασία όσων είπε.

Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Tony 2018: Από τον Χάρι Πότερ σε μια «άλλη» Αμερική

Andrew Garfield

«Σε μια εποχή όπου το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μην ξεχνάμε είναι η ιερότητα του ανθρώπινου πνεύματος, θεωρώ τεράστιο προνόμιο να υποδύομαι τον Πράιορ Γουόλτερ στο "Angels in America" γιατί αντιπροσωπεύει το πιο αγνό πνεύμα της ανθρωπότητας και ειδικά αυτό της LGBTQ κοινότητας. Είναι ένα πνεύμα που λέει όχι στην καταπίεση. Είναι ένα πνεύμα που λέει όχι στο φασισμό, όχι στην ντροπή, όχι στον αποκλεισμό. Είναι ένα πνεύμα που λέει πως όλοι είμαστε φτιαγμένοι τέλειοι.»

Δείτε ακόμη: Το «F... Trump» του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στη ζωντανή μετάδοση των φετινών Tony Awards

Andrew Garfield

Συνεχίζοντας, ο Αντριου Γκάρφιλντ αναφέρθηκε με τον πιο αποστομωτικό τρόπο στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που δικαίωσε τον ζαχαροπλάστη που αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα γάμου για ένα γκέι ζευγάρι με την αιτιολογία ότι αντιτίθεται στα θρησκευτικά του πιστεύω.

«Είμαστε όλοι ίσοι, οπότε ας φτιάξουμε μια τούρτα για όποιον θέλει μια τούρτα. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους αμέτρητους LGBTQ ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί και έχουν πεθάνει για να προστατέψουν αυτό το πνεύμα, το μήνυμα για το δικαίωμα στη ζωή και την αγάπη, ακριβώς όπως είναι η φύση μας.»


Δείτε εδώ και τον Αντριου Γκάρφιλντ να μιλάει εναντίον των διακρίσεων από την είσοδό του στην τελετή απονομής των βραβείων: