Buzz

Τόνια Σωτηροπούλου: Μια Ελληνίδα στον καινούριο Τζέιμς Μποντ!

στα 10

Μια ακόμη ηθοποιός προστέθηκε στην λίστα των κοριτσιών του 007 στην καινούρια του ταινία «Skyfall». Και είναι Ελληνίδα.

Τόνια Σωτηροπούλου: Μια Ελληνίδα στον καινούριο Τζέιμς Μποντ!
Photo: Aurelia Marine

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Γιώργου Κιμούλη, η Τόνια Σωτηροπούλου έκανε κάποιες εμφανίσεις σε Ελληνικές σειρές και ταινίες πριν μετακομίσει στο Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές υποκριτικής της.

Ισως την θυμάστε από το «Ψυχραιμία» του Νίκου Περάκη, ή από τους ρόλους της στο «Straight Story», ή το τηλεοπτικό «Σε Είδα». Στην Αγγλία έχει ήδη εμφανιστεί στο «Normal» του Νίκολα Μάι, στο οποίο βασισμένοι σε αληθινές συνεντεύξεις, ηθοποιοί υποδύονται ανθρώπους που δουλεύουν στην πορνεία, ενώ τα περασμένα Χριστούγεννα ήταν η μητέρα του Ιησού στο SLOImage artwork της Μάρθα Φάινς «Nativity», μια εικονογράφηση της γέννησης του Ιησού μέσα από μια «κινούμενη φωτογραφία», που μέσω ενός προγράμματος υπολογιστή που ορίζει τυχαία τα επιμέρους στοιχεία της, δεν δείχνει ποτέ την ίδια ακριβώς εικόνα.

Ο πρώτος της αληθινά σημαντικός ρόλος εν τούτοις, θα είναι στο «Berberian Sound Studio», την νέα ταινία του Πίτερ Στρίκλαντ, σκηνοθέτη του «Katalin Varga», η οποία δεν είναι καθόλου απίθανο να βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες του επόμενου φεστιβάλ των Καννών.

Οσο για τον ρόλο της στο «Skyfall», η ανακοίνωση ήρθε αρχικά από τη σελίδα της στο Facebook αλλά επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια κι από πιο επίσημες πηγές. Η Σωτηροπούλου είχε κάνει δοκιμαστικό για τον ρόλο της Σέβεριν που τελικά πήρε η Μπερενίς Μαρλό, αλλά κλήθηκε ξανά για casting την περασμένη Παρασκευή, ενώ την Τρίτη συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες οπότε και η συμμετοχή της έγινε πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ρόλος της δεν θα είναι μεγαλύτερος από λίγες σκηνές στην αρχή της ταινίας και τα γυρίσματα της που θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, θα ξεκινήσουν στις 22 Απριλίου και θα διαρκέσουν πέντε μέρες.