Buzz

Ποια κυρία θα σκηνοθετήσει το καινούριο «Tomb Raider»;

στα 10

Και κυρίως... ποια κυρία θα υποδυθεί τη Λάρα Κροφτ, τώρα που η Αντζελίνα Τζολί πέρασε σε άλλα μονοπάτια, ηλικιακά και καλλιτεχνικά;

Ποια κυρία θα σκηνοθετήσει το καινούριο «Tomb Raider»;

Το σχέδιο ενός νέου κινηματογραφικού «Tomb Raider» συζητιέται εδώ και τρία, τουλάχιστον, χρόνια, αλλά τώρα μοιάζει να μπαίνει δυναμικά στο ημερολόγιο της Warner Bros και της MGM που αναζητούν διαθέσιμη σκηνοθέτη. Γυναίκα σκηνοθέτη, σε μια ελαφρώς προφανή επιθυμία να ταιριάξουν το φεμινιστικό προφίλ της Λάρα Κροφτ με εκείνου του νέου δημιουργού της. Σε κάθε περίπτωση, τα ονόματα που αποτελούν το τελευταίο short list είναι εκείνα της Κάθριν Μπίγκελοου που βρίσκεται ήδη τρία χρόνια μακριά από το «Zero Dark Thirty», της Μίμι Λέντερ του «Peacemaker» και του «Deep Impact» (που τελευταία υπέγραψε αρκετά επεισόδια των τηλεοπτικών «Shameless» και «Leftovers») και της Κάθριν Χάρντγουικ, που μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της με το γεμάτο εφηβικό angst «Thirteen», αλλά συνέχισε με το πρώτο «Twilight». Κοινώς, γυναίκες σκηνοθέτες που κάνουν επιτυχημένα εμπορικό σινεμά σε «αντρικό» ύφος, με τα στούντιο να προχωρούν σε μια επιλογή που, στην ουσία, συνεχίζει το στερεότυπο που πάει ν' ανατρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, εξίσου εξάπτει την περιέργειά μας το ποια ηθοποιός θ' αναλάβει το ρόλο της Λάρα Κροφτ, μια και η Αντζελίνα Τζολί ολοκλήρωσε πια αυτό το κεφάλαιο. Με σεναριογράφο της ταινίας τον Εβαν Ντόερτι του «Divergent», η σκέψη πηγαίνει κατ' ευθείαν στη Σεϊλίν Γούντλεϊ. Αλλες ιδέες ή κρυφά όνειρα; Γράψτε μας στα σχόλια.

Διαβάστε ακόμη: