Buzz

Ο Τομ Χάρντι είναι ο Αλ Καπόνε, ο πιο διαβόητος γκάνγκστερ όλων των εποχών

στα 10

Ο Βρετανός ηθοποιός θα βυθιστεί για μια ακόμη φορά στον κόσμο της παρανομίας για τις ανάγκες ενός ρόλου.

Ο Τομ Χάρντι είναι ο Αλ Καπόνε, ο πιο διαβόητος γκάνγκστερ όλων των εποχών

Από το «Bronson» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, το οποίο μας αποκάλυψε ουσιαστικά το μέγεθος του ταλέντου του, μέχρι τον Μπέιν στο «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» και από την «Επιστροφή» του Ινιαρίτου μέχρι, φυσικά, το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», ο Τομ Χάρντι έχει αναδειχθεί στον ιδανικό πρωταγωνιστή του Xόλιγουντ –και όχι μόνο– για να ερμηνεύει σκληρούς macho χαρακτήρες, χωρίς ωστόσο να γίνεται ποτέ μονοδιάστατος.

Κι όλα δείχνουν ότι δεν έχει σκοπό να σταματήσει: Το νέο του κινηματογραφικό πρότζεκτ θέλει τον Χάρντι να ερμηνεύει τον πιο διάσημο γκάνγκστερ όλων των εποχών, τον Αλ Καπόνε. Αυτή, φυσικά, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Χάρντι θα βυθιστεί στον κόσμο της παρανομίας (και της ποτοαπαγόρευσης) για τις ανάγκες ενός ρόλου, καθώς έχουν μεταξύ άλλων προηγηθεί το «Lawless» του Τζον Χίλκοουτ, αλλά και το «Δίδυμοι Θρύλοι», όπου υποδυόταν τους δίδυμους αδελφούς Κρέι, τους αληθινούς γκάνγκστερ που έσπειραν τον τρόμο στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60.

Διαβάστε ακόμη: Το «Mad Max» κοιτά πίσω! Ξεκινά η παραγωγή του prequel με πρωταγωνίστρια τη Furiosa!

Legend 607 Ο Τομ Χάρντι στον διπλό ρόλο των δίδυμων αδελφών Κρέι

Η ταινία θα έχει τον τίτλο «Fonzo» και θα επικεντρώνεται στις τελευταίες ημέρες στη ζωή του θρυλικού Αμερικανού γκάνγκστερ, όταν έπειτα από οκτώ χρόνια φυλάκισης, η παραφροσύνη είχε αρχίσει να τρυπώνει στο μυαλό του και οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επέστρεφαν για να τον στοιχειώσουν.

Το φιλμ γραφεί και σκηνοθετεί ο Τζος Τρανκ, ο οποίος το 2012 είχε κάνει αίσθηση με το ντεμπούτο του, «Chronicle», ένα από τα πιο ιδιαίτερα (περίπου) υπερηρωικά φιλμ των τελευταίων ετών, αλλά έπεσε στη συνέχεια σε δυσμένεια μετά την παταγώδη αποτυχία του περσινού «Fantastic Four» και τις παροιμιώδεις διαφορές του με το στούντιο κατά τη δημιουργία του, αλλά κι έπειτα από την αποχώρησή του από τη σκηνοθετική καρέκλα ενός από τα επερχόμενα spin-off φιλμ του «Star Wars».

Tom Hardy 607

Εύλογα, ο Τρανκ φιλοδοξεί με το «Fonzo» να εξιλεωθεί στο Χόλιγουντ και να επιβεβαιώσει ότι οι αρχικές υποσχέσεις που είχε δώσει με το «Chronicle» δεν ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα.

Οσο για τον Χάρντι, πίσω στο 2012, ο ηθοποιός είχε ήδη αναμειχθεί σε ένα κινηματογραφικό σχέδιο της Warner Bros για τη ζωή του Αλ Καπόνε, με τον τίτλο «Cicero», το οποίο μάλιστα προγραμματιζόταν ως τριλογία, με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Γιέιτς του «Χάρι Πότερ». Για τις ανάγκες του «Cicero», ο Χάρντι είχε ήδη ξεκινήσει προετοιμασία για τον ρόλο, βλέποντας κλασικές γκανγκστερικές ταινίες με πρωταγωνιστές όπως ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και ο Τζέιμς Κάγκνεϊ. Δυστυχώς, το φιλόδοξο εκείνο πρότζεκτ δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, όμως όλα δείχνουν πως η μελέτη του Χάρντι τουλάχιστον δεν θα πάει χαμένη!

Διαβάστε ακόμη