Industry

Ο Τομ Χανκς δε φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για το σεξισμό: «Δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξουμε οι ίδιοι και το περιβάλλον μας»

στα 10

Μιλώντας στο roundtable του Hollywood Reporter για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Χόλιγουντ, ο Τομ Χανκς επικαλέστηκε τις ευθύνες όλων. «Θα δουλεύουμε με έναν ηθικό άξονα, αλλιώς δε θα δουλεύουμε καθόλου...»

Ο Τομ Χανκς δε φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για το σεξισμό: «Δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξουμε οι ίδιοι και το περιβάλλον μας»

Το roundtable του Hollywood Reporter, το παραδοσιακό τραπέζι των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν στο δρόμο προς τα Οσκαρ στήθηκε και φέτος, και δεν μπορούσε να μην αγγίξει το πολύκροτο θέμα των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση που έχει κλονίσει τα θεμέλια της showbiz βιομηχανίας όπως την ξέραμε, τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Η Ούμα Θέρμαν (a.k.a The Bride) εύχεται αργό θάνατο στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο Τομ Χανκς είχε ερωτηθεί και στην αρχή των γεγονότων για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και είχε απαντήσει το περιβόητο «μην ξανακούσω ότι μεγάλωσες στα 60ς και τα 70ς ως δικαιολογία, Χάρβεϊ. Κι εγώ τότε μεγάλωσα. Δεν υπάρχουν 'άλλα ήθη' .Υπάρχει μόνο αξιοπρέπεια...»

Σήμερα δίνει πιο αναλυτικά την άποψή του για το πώς τέτοιες συμπεριφορές κινούσαν για χρόνια τα νήματα στο Χόλιγουντ "και παντού", πώς πηγάζουν από τους λόγους που κάποιος θέλει να κάνει ταινίες ("μερικοί το κάνουν ακριβώς για να έχουν αυτή την εξουσία") και πώς μπορούμε να τις αλλάξουμε.

«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να δουλεύουμε με έναν ξεκάθαρο ηθικό κώδικα. Κι ίσως αυτό να μην είναι απαραίτητα κακό. Να ξέρει ο άλλος ότι υπάρχουν κανόνες. Τους παραβιάζει; Δε θα ξαναδουλέψει...»

Διαβάστε περισσότερα: