Buzz

«Nobody gets away with what you did»: Νέο, εκδικητικό τρέιλερ για τα «Νυκτόβια Πλάσματα» του Τομ Φορντ

στα 10

Η Εϊμι Ανταμς και ο Τζέικ Τζίλενχαλ βυθίζονται στα σκοτάδια μιας διαλυμένης σχέσης, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του Τομ Φορντ μετά το «Ενας Αντρας Μόνος».

«Nobody gets away with what you did»: Νέο, εκδικητικό τρέιλερ για τα «Νυκτόβια Πλάσματα» του Τομ Φορντ

Το 2009, ο Τομ Φορντ αποστόμωσε τους δύσπιστους κριτικούς που πίστευαν ότι ένας σχεδιαστής μόδας δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει με επιτυχία μια ταινία, παραδίδοντας το εξαιρετικό «Ενας Αντρας Μόνος», το οποίο συνδύαζε εκθαμβωτικό στυλ με απρόσμενο συναισθηματικό βάθος και μια σπαρακτική (και υποψήφια για Οσκαρ) ερμηνεία από τον Κόλιν Φερθ.

Επτά ολόκληρα χρόνια μετά, ο Τομ Φορντ επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο «Nocturnal Animals», έχοντας αυτή τη φορά το δύσκολο έργο να αποδείξει ότι το εντυπωσιακό του ντεμπούτο δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα.

Διαβάστε ακόμη: «Ω θα ήμουν σίγουρα ένα αγρίμι της νύχτας»: Το Flix συνάντησε τον Τομ Φορντ και την Εϊμι Ανταμς

Nocturnal Animals 607

Κι όλα δείχνουν ότι τα κατάφερε περίφημα. Η ταινία κέρδισε τις εντυπώσεις στα Φεστιβάλ του Τορόντο και της Βενετίας όπου προβλήθηκε, αποσπώντας επίσης το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στη Μόστρα και ξεκινώντας μια πορεία που λογικά θα φτάσει μέχρι τα Οσκαρ.

Διασκευάζοντας ελεύθερα το μυθιστόρημα «Tony and Susan» του Οστιν Ράιτ, ο Φορντ τολμά, μένοντας πάντα πιστός στην πολύπλοκη, γεμάτη κομψό στυλ και θεατρικότητα αισθητική του, να συνδέσει σε ένα δίωρο δύο ταινίες κι ένα βιβλίο σε μια οθόνη.

Nocturnal Animals 607

Ηρωίδα-κλειδί της ταινίας είναι η Σούζαν (η Εϊμι Ανταμς ήδη συλλέγει προγνωστικά για τα φετινά βραβεία ερμηνείας, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της στο «Arrival» του Ντενί Βιλνέβ), επιμελήτρια εκθέσεων, δυστυχισμένη στο γάμο της με τον αποστασιοποιημένο Χάτον του Αρμι Χάμερ. Μένοντας μόνη στο σπίτι, αποφασίζει να διαβάσει το «Nocturnal Animals», το χειρόγραφο για το πρώτο βιβλίο του πρώην άντρα της, Εντουαρντ (Τζέικ Τζίλενχαλ). Ο Εντουαρντ δεν έχει ξαναπαντρευτεί και, επιπλέον, της έχει αφιερώσει το βιβλίο του. Μέσα στο μυθιστόρημα που διαβάζει και που αποτυπώνεται με τη σειρά του στην οθόνη, ο Τόνι (τον υποδύεται σε διπλό ρόλο επίσης ο Τζίλενχαλ) πηγαίνει με το αυτοκίνητο την οικογένειά του από το Ντάλας στην έρημο του Τέξας, αλλά στη διαδρομή, που παίρνει φρικτή τροπή, συναντά τη συμμορία του Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, ο οποίος απαγάγει τη γυναίκα του (όχι τυχαία, την ερμηνεύει η –σχεδόν– σωσίας της Εϊμι Ανταμς, Αϊλα Φίσερ) και την κόρη του.

Nocturnal Animals 607

O Τομ Φορντ δεν θεωρεί ότι πρόκειται για μια ιστορία εκδίκησης: «Εκδίκηση; Οχι και τόσο. Ας πούμε ότι είναι περισσότερο μια ταινία για το πώς μεταφέρεις σε κάποιον την απελπισία που σου προξένησε».

Το νέο τρέιλερ μάς κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για την ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Ιανουαρίου του 2017. Πατήστε το play παρακάτω για να το δείτε, μαζί με ένα πρώτο κλιπ από το φιλμ.



Διαβάστε ακόμη:

Nocturnal Animals 607

Nocturnal Animals poster 607