Buzz

Ο Τομ Φορντ κλείνει τον Τζορτζ Κλούνεϊ για την επόμενη ταινία του

στα 10

Μετά το «A Single Man», ο σχεδιαστής μόδας και πολυπράγμων καλλιτέχνης έχει μια ακόμα ταινία στα σκαριά κι έναν συνεργάτη εγγύηση επιτυχίας.

Ο Τομ Φορντ κλείνει τον Τζορτζ Κλούνεϊ για την επόμενη ταινία του

Ο ανανεωτής του οίκου Gucci, ένας από τους πιο διακεκριμένους, αλλά κι επιτυχημένους σχεδιαστές μόδας κι επιχειρηματίες, παρουσίασε την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το «A Single Man», το 2010 κι απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και στο σινεμά. Η ταινία είχε φτάσει μέχρι τα Οσκαρ (υποψήφιος ο Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του) κι όχι μόνο επειδή είχε… εξαιρετικό στιλ! Από τότε, εκτός από κάποιες φήμες ότι σχεδίαζε να περάσει στην κωμωδία, ο Τομ Φορντ κράτησε κινηματογραφική σιωπή. Ως τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τομ Φορντ είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει τις επόμενες δύο ταινίες του

Η νέα του ταινία θα λέγεται «Nocturnal Animals» κι είναι διασκευή του μυθιστορήματος «Tony and Susan» του Οστιν Ράιτ του 1993. Η ιστορία παρακολουθεί τη Σούζαν, η οποία λαμβάνει το χειρόγραφο ενός βιβλίου από τον πρώην άντρα της που εγκατέλειψε 20 χρόνια νωρίτερα και που τώρα της ζητά τη γνώμη της. Το μυθιστόρημα εκτυλλίσσεται σε δυο άξονες: την ιστορία μέσα στο μυθιστόρημα, με τον τίτλο «Nocturnal Animals», που αναφέρεται σ' έναν άντρα που βλέπει τις οικογενειακές διακοπές του να μετατρέπονται σε μια βίαιη, μοιραία περιπέτεια. Και την ιστορία της Σούζαν που ανατρέχει στον πρώτο της γάμο και αντιμετωπίζει σκοτεινές αλήθειες για τον εαυτό της.

To 2015 είναι εδώ και αυτές είναι οι ταινίες που δεν μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε!

Πριν λίγο καιρό, ο Τομ Φορντ είχε πει σε συνέντευξή του ότι θα μεταφέρει μεταμοντέρνο νουάρ μυθιστόρημα στο σινεμά σε δυο μορφές, μια πιστή στο πρωτότυπο υλικό και μια που απομακρύνεται από την πηγή. «Ενα βιβλίο είναι ένα βιβλίο,» είχε πει ο Τομ Φορντ «και μια ταινία είναι μια ταινία. Και τα δυο τους είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Κάποιες φορές στοιχεία ενός βιβλίου είναι πολύ διακριτικά, γιατί πρόκειται για παράδειγμα για έναν εσωτερικό μονόλογο ενός ήρωα – όταν αυτό το μεταφέρεις στην οθόνη, δεν έχεις αυτόν τον εσωτερικό μονόλογο (εκτός κι αν τον έχεις, αλλά δεν το προτιμώ) κι έτσι πρέπει να κάνεις κάτι προσωπικό. Πρέπει να πάρεις ότι μιλά σε σένα, μέσα σ’ ένα βιβλίο και να το ενισχύσεις. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, ιμπρεσιονισμός.»

Το σενάριο της ταινίας (ή των ταινιών) έχει γράψει ο ίδιος, ενώ την παραγωγή ανέλαβε μόλις ο Τζορτζ Κλούνεϊ μαζί με τον Γκραντ Χέσλοβ. Τώρα δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε ποιους θα επιλέξει ο Τομ Φορντ για το καστ του, μετά τον αριστουργηματικό συνδυασμό Κόλιν Φερθ και Τζούλιαν Μουρ στο «A Single Man».

Διαβάστε ακόμη: