Buzz

O Τομ Κρουζ έχει 4 χρόνια να δει την κόρη του. Σας φαίνεται περίεργο;

στα 10

Ο ισχυρότερος σταρ του Χόλιγουντ έχει κόψει δεσμούς με την κόρη του, καθώς, όπως λένε οι φήμες, η αφοσίωσή του στη Σαϊεντολογία του επιβάλλει να μην έρχεται σε επαφή με όσους έφυγαν από την Εκκλησία της.

O Τομ Κρουζ έχει 4 χρόνια να δει την κόρη του. Σας φαίνεται περίεργο;

Η είδηση προέρχεται από μέλος της οικογένειας που παραμένει ανώνυμο: ο Τομ Κρουζ δεν έχει έρθει σε καμία επαφή με την 10χρονη κόρη του, Σούρι, τα τελευταία 4 χρόνια τουλάχιστον. Κι αυτό γιατί όσοι αποποιούνται τις ιδέες της Σαϊεντολογίας (η πρώην σύζυγός του Κέιτ Χολμς τον αιφνιδίασε με την κατάθεση διαζυγίου, δηλώνοντας ότι θέλει «το παιδί της να μεγαλώσει ως κανονικό παιδί και να πάει σχολείο») θεωρούνται προδότες και τα μέλη της Εκκλησίας δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Δεν θα μεταφέρουμε την είδηση με την εύκολη δαιμονοποίηση που συνήθως συναντά όλο το μυστήριο που αφορά το συγκεκριμένο δόγμα. Οπως και να τη διαβάσουμε όμως (η οργάνωση μπορεί να μην είναι «θρησκεία», αλλά μεθοδολογία για να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου - στην ουσία μοιάζει με μιας μορφής self coaching), για άλλη μία φορά αποκαλύπτει δομές αναμφισβήτητα απολυταρχικές και, σε σημεία, μαφιόζικες.

Διαβάστε περισσότερα: «Ντροπή σας!» Ο Πολ Χάγκις κατηγορεί τους δημοσιογράφους που δε ρωτούν τον Τομ Κρουζ για τη Σαϊεντολογία

tom cruise scientology 607 Ο Τομ Κρουζ με τον Αρχηγό της Σαϊεντολογίας Ντέιβιντ Μισκάβιτζ

Ο Τομ Κρουζ μπορεί να νιώθει ότι τον έπλασαν, τον έβγαλαν από τη φτώχεια, την ανωνυμία, τον έκαναν σταρ σε ένα δύσκολο κύκλωμα και για αυτό τους χρωστά τα πάντα. Αυτός όμως ο έλεγχος (στην ουσία η παράδοση της ζωής σου σε leaders και σε λίστες κανονισμών) είναι ξεκάθαρα παρανοϊκός.

Ο 54χρονος σταρ δεν έχει δει την κόρη του από τον Αύγουστο του 2012, δύο μήνες μετά την κατάθεση διαζυγίου από τη Χολμς. Αντιστοίχως, η Νικόλ Κίντμαν δε βλέπει τα υιοθετημένα παιδιά τους, τον Κόνορ (21 ετών) και την Ισαβέλα (23), καθώς η ίδια αποσχίστηκε από την Εκκλησία, αλλά ο Κρουζ κατάφερε να κερδίσει την κηδεμονία τους. Η Χολμς έχει να ευχαριστεί τον δικηγόρο πατέρα, ο οποίος την είχε τελικά σοφά προφυλάξει με προγαμιαίο ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο κατέθεσε σε 5 διαφορετικές θυρίδες τραπεζών, και την προστάτεψε από το να χάσει την Σούρι - κάτι που δεν κατάφερε η Κίντμαν.

Τώρα γιατί αυτό να αποτελεί είδηση; Ισως όχι είδηση αλλά μια αφορμή για προβληματισμό. Η εξουσία σε όλα τα κοινωνικά συστήματα αποκαλύπτεται καθημερινά μπροστά μας με περίεργους τρόπους. Και οι συνέπειές της είναι ορατές ή αόρατες, αφορούν διάσημους και άσημους, τη γειτονιάς μας ή το Χόλιγουντ.

Πόσο περίεργο είναι να ασχολούμαστε με εξόδους ταινίων, κριτικές και πρεμιέρες, box office αποτυχίες κι επιτυχίες, αν ο Πολάνσκι βίασε μία ανήλικη ή ο Γούντι Αλεν τα παιδιά του, αλλά μια τόσο σκοτεινή ιστορία να παραμένει προστατευμένη και μυστική.

Tom Cruise Suri Η οικογένεια το 2006 στη διάσημη φωτογράφηση για το Vanity Fair

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα: