Buzz

Ο Τοντ Σόλοντζ έρχεται με το «Wiener-Dog», το κάτι-σαν-σίκουελ του «Welcome to the Dollhouse»

στα 10

Η Ντον Γουίνερ ξαναζεί στη νέα ταινία του Τοντ Σόλοντζ, σπονδυλωτή νεοϋορκέζικη ιστορία με αναφορές στο «Welcome to the Dollhouse».

Ο Τοντ Σόλοντζ έρχεται με το «Wiener-Dog», το κάτι-σαν-σίκουελ του «Welcome to the Dollhouse»

Σας λέει κάτι ο τίτλος; Σας θυμίζει κάτι το όνομα Γουίνερ; Μα, φυσικά, την αλλόκοτη, αταίριαστη και αξιολάτρευτη ηρωίδα του «Welcome to the Dollhouse» που το 1995 ενσάρκωσε με τρόπο αξέχαστο η Χέδερ Ματαράτσο. Μπορεί στο «Palindromes» που σκηνοθέτησε το 2004 ο Τοντ Σόλοντζ να ξεκινά την αφήγησή του με την κηδεία της Ντον, ωστόσο η ηρωίδα ζει και βασιλεύει - άγνωστο πώς - στη νέα του ταινία πουλέγεται «Wiener-Dog». Η ταινία είναι σπονδυλωτή και παρακολουθεί διάφορες ιστορίες με συνδετικό κρίκο ένα σκυλάκι που «σκορπίζει τρυφερότητα και χαρά», ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για μια ταινία του Τοντ Σόλοντζ.

«Dark Horse» του Τοντ Σόλοντζ. Δικαιολογημένα αουτσάιντερ. Διαβάστε περισσότερα για την τελευταία ταινία του σκηνοθέτη.

Το καστ του «Wiener-Dog» είναι εντυπωσιακό και απόλυτα ταιριαστό στο ύφος του σκηνοθέτη: την Ντον Γουίνερ υποδύεται, τώρα, η Γκρέτα Γκέργουιγκ και μαζί της πρωταγωνιστούν η Ζιλί Ντελπί, ο Κίραν Κάλκιν, ο Ντάνι ΝτεΒίτο, η Μπρι Λάρσον, η Ελενι Μπέρστιν, ο Ζόζια Μάμετ και ο θεατρικός συγγραφέας Τρέισι Λετς. Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη, με παραγωγούς τη Μέγκαν Ελισον της Annapurna και την Κριστίν Βασόν της Killer Films.

Για λίγη νοσταλγία, θυμηθείτε ότι πρώτη φορά είδαμε το «Welcome to the Dollhouse» στις 2ες Νύχτες Πρεμιέρας! Διαβάστε γι' αυτήν και για τις άλλες αξέχαστε ταινίες που είδαμε στα 20 χρόνια του Φεστιβάλ.