Buzz

To YouTube λογοκρίνει τον Γκασπάρ Νοέ!

στα 10

Για τρεις και μόνο ημέρες, το βίντεο κλιπ που γύρισε ο Γκασπάρ Νοέ για το «Love in Motion» του ηλέκτρο-ποπ σταρ, SebastiΑn, λογοκρίθηκε από το YouTube επειδή παραβίαζε τα κριτήρια που επιβάλλει το διαχειριστικό του σύστημα σχετικά με την...πορνογραφία.

To YouTube λογοκρίνει τον Γκασπάρ Νοέ!
Πολύ κακό για το τίποτα...

Μην σκανδαλίζεστε. Το βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Γκασπάρ Νοέ («Μη Αναστρέψιμος», «Enter the Void») δείχνει απλά ένα ανήλικο κορίτσι να χορεύει σε ένα δωμάτιο για τον φίλο της, ενώ η κάμερα επαναλαμβάνει τη γνωστή αλά Νοέ (βλ. «γύρω γύρω όλοι») κίνηση της στο χώρο.

Τίποτα περισσότερο σεξουαλικό, τίποτα περισσότερο προσβλητικό, τίποτα περισσότερο σοκαριστικό.

Κι, όμως, το YouTube «κατέβασε» το βίντεο μισή ώρα μετά το upload από την επίσημη εταιρία του SebastiΑn (Ed Banger Records) επειδή θεώρησε πως το περιεχόμενο του δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές που επιβάλλει η δημόσια αιδώ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας: «Το YouTube δεν είναι ένα site σχεδιασμένο για να σοκάρει. Και απαγορεύει τα βίντεο που σοκάρουν. Το YouTube δεν είναι ένα πορνογραφικό site και αν η λέξη "πορνογραφία" περιγράφει το βίντεο που θες να ανεβάσεις, τότε καλύτερα να μην το κάνεις».

Στην πραγματικότητα, αυτό που συνέβη είναι ότι το YouTube θεώρησε το βίντεο κλιπ ως το ερασιτεχνικό βίντεο ενός ανήλικου κοριτσιού που χορεύει μπροστά στην κάμερα, με αποτέλεσμα να το «κατεβάσει» και στη συνέχεια να το «ανεβάσει» ξανά αναγνωρίζοντας το λάθος του.

Ο Γκασπάρ Νοέ και ο Sebastian δεν έκαναν καμία δήλωση επί του θέματος, το βίντεο παιζόταν κανονικά από την αρχή τόσο στο Vimeo όσο και στο Dailymotion, ωστόσο το ερώτημα μένει αναπάντητο.

Πώς το YouTube αγνόησε την υπογραφή του Γκασπάρ Νοέ θεωρώντας πως το βίντεο είναι ερασιτεχνικό; Μήπως προσπάθησε να ακούσει το τραγούδι του SebastiAn, πράγμα που είναι όντως ικανό να σε κάνει να «κατεβάσεις» όλο το YouTube;