Buzz

Το Χόλιγουντ έχει λόγους για ευχαριστίες. Ηταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο box office.

στα 10

Ο θάνατος του Πολ Γουόκερ μπορεί να μην άφησε πολύ χώρο για ενθουσιασμό, αλλά αυτό ήταν το πιο πετυχημένο εισπρακτικά Thanksgiving weekend στην ιστορία. Για όλους εκτός από το «Oldboy» του Σπάικ Λι.

Το Χόλιγουντ έχει λόγους για ευχαριστίες. Ηταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο box office.

Το «Hunger Games: Φωτιά» συνέχισε να φέρνει θεατές στις αίθουσες σε εντυπωσιακούς αριθμούς στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του, ενώ το «Frozen», η καινούρια animated ταινία της Disney, έκανε επίσης ένα εντυπωσιακό άνοιγμα, βοηθώντας να σπρώξει το συνολικό box office σε πρωτόγνωρα ύψη.

Το «Hunger Games: Φωτιά» συγκέντρωσε 110,2 εκατομμύρια για να γίνει η πιο πετυχημένη εισπρακτικά ταινία στο πενθήμερο της γιορτής των Ευχαριστιών στην ιστορία, ξεπερνώντας το «ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» που κρατούσε μέχρι τώρα το ρεκόρ.

Η ταινία του Φράνσις Λόρενς, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 296,5 εκατομμύρια δολάρια στις αμερικάνικες αίθουσες, και συνολικά 573 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο, κι έχει μεταμορφωθεί σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, αφού κόστισε το μάλλον συγκρατημένο για τις φιλοδοξίες της ποσό των 130 εκατομμυρίων για να γυριστεί.

Το «Frozen» των Κρις Μπακ και Τζένιφερ Λι, είχε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο (το καλύτερο άνοιγμα για νέα ταινία στο Thanksgiving) συγκεντρώνοντας 93 εκατομμύρια και ξεπερνώντας κατά πολύ τα 80,1 που είχε κάνει το «Toy Story 2» το 1999 που μέχρι τώρα κρατούσε το ρεκόρ.

Ομως το Σαββατοκύριακο δεν είχε μόνο επιτυχίες, αλλά και απογοητεύσεις. Κυρίως για το «Oldboy» του Σπάικ Λι, που με 1,2 εκατομμύρια σε πέντε μέρες, έκανε ένα από τα χειρότερα ανοίγματα της χρονιάς και πιθανότατα θα βρει εύκολα τη θέση του ανάμεσα στις μεγαλύτερες αποτυχίες της.

Οι προβλέψεις δεν ήταν καλές, αφού ακόμη κι ο ίδιος ο Σπάικ Λι έμοιαζε δυσαρεστημένος από το μοντάζ που του επέβαλαν οι παραγωγοί και που σύμφωνα με πληροφορίες μίκρυνε την ταινία κατά μια ολόκληρη ώρα, ενώ κι ο Τζος Μπρόλιν δήλωνε πρόσφατα σε μια συνέντευξή του, «έχω άποψη για την ταινία, αλλά αντί να την πω θα ήταν καλύτερα να δαγκώσω τη γλώσσα μου».

Διαβάστε ακόμη- «The Hunger Games: Catching Fire»: Η ταινία που βάζει... φωτιά στα ταμεία- «The Hunger Games: Catching Fire». Γνωρίστε τους μαχητές- H Disney δεν είναι πια «Frozen», χάρη και στους «Big Hero 6»- H Disney «δανείζεται» ιδέες από ένα σπουδαστικό animation για το «Frozen»;- 20 χρόνια «Oldboy»: ένας κόσμος που αλλάζει