Buzz

Το Χόλιγουντ απαιτεί Gun Control σε νέο βίντεο!

στα 10

Είναι όλοι εδώ: κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί σταρ παίρνουν μέρος στο βίντεο που απαιτεί από τους Αμερικανούς νομοθέτες να ελέγξουν επιτέλους την οπλοκατοχή και οπλοχρησία για να μη θρηνήσουν άλλα θύματα. Δείτε το βίντεο.

Το Χόλιγουντ απαιτεί Gun Control σε νέο βίντεο!

Πέρασε μία εβδομάδα από την μαζική εκτέλεση μαθητών δημοτικού σχολείου στο Νιούτον του Κονέκτικατ, και η Αμερική έχει βυθιστεί σε πένθος, αλλά και σε σκέψεις. Ολοι προσπαθούν να βρουν τη ρίζα του κακού. Να φέρουν αλλαγές, να προστατέψουν και να προστατευτούν. Εκεί όμως ξεκινά ο διχασμός.

Με το που μίλησε ο Πρόεδρος Ομπάμα και υποσχέθηκε ότι θα πάρει μέτρα, η επίσημη οργάνωση οπλοχρηστών (NRA) τόνισε για άλλη μία φορά το δικαίωμα των Αμερικανών στην άμυνα και κατηγόρησε τις ταινίες και τα video games ότι πατάνε τη σκανδάλη σε τέτοια περιστατικά. Στο άλλο άκρο, αριστεροί Αμερικανοί (ναι υπάρχει και αυτό το είδος), όπως ο frontman των Rage Against the Machine, Τομ Μορέλο, ή ο Μάικλ Μουρ δεν κατηγορούν απλά την οπλοκατοχή/οπλοχρησία, αλλά γενικότερα το παράδειγμα που δίνει η Αμερική στους πολίτες της, όταν χρησιμοποιεί τη βία ως μέθοδο πάταξης των προβλημάτων μιας χώρας (από τη θανατική ποινή, μέχρι τον πόλεμο στο Ιράκ).

Σύσσωμο το Χόλιγουντ (όχι αυτό του Τσάρλτον Ιστον, αλλά αυτό των Δημοκρατικών) πήρε μέρος σ' ένα διαφημιστικό σποτάκι που καλεί τους πολίτες να πιέσουν τον Πρόεδρο και το Κογκρέσο για Gun Control. «Πόσα ακόμα σχολεία, πόσα ακόμα κολέγια, πόσα ακόμα εμπορικά κέντρα, πόσες ακόμα αίθουσες κινηματογράφων πριν κάνουμε κάτι;» ρωτούν τον θεατή οι Πολ Ραντ, Τζούλιαν Μουρ,Τζέιμι Φοξ, Μπιγιονσέ, Μισέλ Γουίλιαμς, Τζένιφερ Ανιστον, Τζον Λέντζεντ, Γουίλ Φέρελ, Τζέισον Μπέιτμαν, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ολίβια Μαν, Σάρα Σίλβερμαν, Ελεν ΝτιΤζένερες, Κρις Ροκ, Τζον Χαμ, Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Χάτσον, Κόναν Ο Μπράιαν - ανάμεσα σε αρκετούς ακόμη.

Το σποτάκι έχει τίτλο «Demand a Plan» (Απαίτησε Νομοσχέδιο). Δείτε το.