Buzz

Το video του «Afterlife» των Arcade Fire είναι μία σινεφίλ υπόσχεση...

στα 10

Οι Arcade Fire κυκλοφόρησαν το μουσικό τους επίσημο lyric βίντεο για το «Afterlife», το δεύτερο single τους από το νέο άλμπουμ τους «Reflektor». Κι εκεί μας περίμενε μία σινεφίλ έκπληξη. Δείτε το!

Το video του «Afterlife» των Arcade Fire είναι μία σινεφίλ υπόσχεση...

Ο αρχαίος ελληνικός μύθος θέλει τον ερωτευμένο Ορφέα να κατεβαίνει στον Αδη για να διεκδικήσει πίσω την αδικοχαμένη Ευριδίκη. Το «Ορφέο Νέγκρο» (1959) του Μαρσέλ Καμί, μετέφερε τον μύθο στις φτωχικές φαβέλες και το καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο σε μία ταινία που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών του '59, αλλά και το Οσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας, ένα χρόνο μετά. Σήμερα θεωρείται ένα από τα κλασικά αριστουργήματα, με ένα επίσης διάσημο σάουντρακ και μία από τις πιο υπέροχες αφίσες όλων των εποχών. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας...

Η είδηση θέλει τους Arcade Fire, όχι απλά να δανείζονται, αλλά στην ουσία να πατάνε εξ' ολοκλήρου πάνω στις εικόνες του Καμί για να ντύσουν το μουσικό βίντεο του νέου single τους «Afterlife». Kαι γι' όσους έχουν απορίες για τη σύνδεση του «Ορφέο Νέγκρο» με το δικό τους τραγούδι για την μεταθάνατο ζωή, οι στίχοι του «Afterlife» εμφανίζονται ως εναλλακτικοί διάλογοι πάνω στα πλάνα σε ένα lyric video, που πιθανώς θα το ακολουθήσει και ένα «κανονικό» βίντεο κλιπ.

Οι συνεχείς σινεφίλ συνεργασίες κι αναφορές του καναδέζικου γκρουπ είναι έτσι κι αλλιώς γνωστές. O Αντον Κόρμπιν σκηνοθέτησε το «Reflektor» - το πρώτο και ομώνυμο single του νέου τους δίσκου. Εχουν γράψει τραγούδια για δεκάδες ταινίες - ανάμεσα στα πιο πρόσφατα το «Abraham's Daughter» για το «Hunger Games». Αυτή την εποχή επίσης, περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε τη μουσική που έγραψαν για το «Her» του μόνιμου συνεργάτη τους Σπάικ Τζόνζι.

Προς το παρόν απολαύστε το lyric video «Afterlife». To «Reflektor» κυκλοφορεί στις 29 Οκτωβρίου.


.

Δείτε επίσης τους Arcade Fire να παρουσιάζουν για πρώτη φορά το «Afterlife» στο πρόσφατο Saturday Night Live...


Tags: ARCADE FIRE