Buzz

Berlinale 2014: Το «The Two Faces of January», γυρισμένο στην Αθήνα, κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου

στα 10

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, με γυρίσματα και στην Αθήνα και στην Κρήτη, με πρωταγωνιστές την Κίρστεν Ντανστ και τον Βίγκο Μόρτενσεν, η ταινία έρχεται με πρεμιέρα στην Berlinale.

Berlinale 2014: Το «The Two Faces of January», γυρισμένο στην Αθήνα, κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου

Τα γυρίσματα έγιναν πριν ενάμιση χρόνο, περίπου, με την Κίρστεν Ντανστ και τον Βίγκο Μόρτενσεν να επισκέπτονται την Αθήνα, φέρνοντας σε εποχές βαθιάς κρίσης μια αύρα glam στην ταλαιπωρημένη πρωτεύουσα.

Τουρίστες μιας άλλης εποχής, οι δύο ηθοποιοί ανέβηκαν το λόφο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο των γυρισμάτων του «Τhe Two Faces of January» του Χοσέιν Αμινί που έγιναν και σε ελληνικό έδαφος, πιστά στις τοποθεσίες του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ που κυκλοφόρησε το 1964.

Η ταινία, όπως και το βιβλίο, αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού από την Αμερική που κάνει διακοπές στην Αθήνα. Οταν ο άντρας, όμως, θα σκοτώσει κατά λάθος έναν αστυνομικό, το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε ένα ανθρωποκυνηγητό ζωής και θανάτου, αφού θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο (ανάμεσά τους και έναν νεαρό φοιτητή) για να μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα. Στη διαδρομή τους θα κάνουν μια αποκαλυπτική στάση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Κνωσό. Το «The Two Faces of January» ήταν μια κοσμοπολίτικη παραγωγή, που γυρίστηκε, εκτός από την Ελλάδα, στην Τουρκία και την Αγγλία. Δίπλα στη Κίρστεν Ντανστ και τον Βίγκο Μόρτενσεν πρωταγωνιστεί ο Οσκαρ Αϊζακ του «Inside Llewyn Davis», αλλά εμφανίζονται και Ελληνες ηθοποιοί, όπως ο Ομηρος Πουλάκης και ο Σωκράτης Αλαφούζος.

2

Το «The Two Faces of January» ετοιμάζεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του σε λιγότερο από ένα μήνα, στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ως μέρος των Berlinale Special Galas. Η ταινία θα βγει στην Ελλάδα από τη Seven και τη Spentzos Film.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Two Faces of January» και τα γυρίσματα στην Αθήνα

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την 64η Berlinale, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς