Industry

Το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον προς τη δόξα τραβά...

στα 10

Αφού ξεκίνησε με διθυραμβικές κριτικές και βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας, η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς έσπασε το ρεκόρ του μεγαλύτερου «μικρού» ανοίγματος στις αίθουσες της Αμερικής. Αν είσαι «Master»...

Το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον προς τη δόξα τραβά...

H έξοδος του «The Master» σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών, που ήρθε να εκμεταλλευτεί το θόρυβο του Φεστιβάλ Βενετίας και την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ήταν απλά η πιο έξυπνη κίνηση του έτσι κι αλλιώς δαιμόνιου παραγωγού του, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Μόλις σε 5 αίθουσες σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες, το «The Master» έκανε μέσα σε τρεις ημέρες (από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου) συνολικές εισπράξεις 729.745 δολάρια, που αναλογεί σε 145.949 δολάρια ανά αίθουσα, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι... χθες το «Moonrise Kingdom» του Γουες Αντερσον.

Ταυτόχρονα το «Τhe Master» έγινε (από το άνοιγμα του), η πιο εμπορική ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, αφού ξεπέρασε το «Θα Χυθεί Αίμα» που είχε συγκεντρώσει 95.370 δολάρια σε 2 αίθουσες όταν άνοιξε στην Αμερική το Δεκέμβριο του 2007.

Την άλλη εβδομάδα, η ταινία θα ανοίξει σε μεγαλύτερο αριθμό αιθουσών και όλοι αναμένουν με ανυπομονησία να δουν τις επιδόσεις του, που ξεκινούν από εδώ για να καταλήξουν (μετά από μια μεγάλη διαδρομή) στα φετινά Οσκαρ!

Kι όλα αυτά ενω οι αντιδράσεις των Σαϊεντολόγων συνεχίζονται με μια επιθετική καμπάνια εναντίον της ταινίας που όσο κι αν οι δημιουργοί του επιμένουν πως δεν έχει σχέση με τη θρησκεία που ίδρυσε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, θυμίζει σε πολλά σημεία της το ξεκίνημα της σημερινής εκκλησίας των ισχυρών του Χόλιγουντ (και όχι μόνο).


Διαβάστε ακόμη: