Buzz

Πριν το «Snowpiercer»: Δείτε το graphic novel που τα ξεκίνησε όλα

στα 10

Εν αναμονή της εξόδου της ταινίας στην Ελλάδα, πάρτε μια χορταστική ματιά από την χάρτινη εκδοχή της συναρπαστικής ιστορίας του φιλμ.

Πριν το «Snowpiercer»: Δείτε το graphic novel που τα ξεκίνησε όλα

Πριν την ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο, το «Snowpiercer», ονομαζόταν «Transperceneige» και ήταν ένα θεαματικό, χορταστικό graphic novel γραμμένο και σκιτσαρισμένο από τους Μπενζαμίν Λεγκράν, Ζαν-Μαρκ Ροσέτ και Λομπ.

Οπως και στην ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο, η οποία παρέμεινε εξαιρετικά πιστή στο πρωτότυπο υλικό, η ιστορία διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα τρένο στο οποίο κατοικούν πλέον οι μόνοι επιζώντες του πλανήτη μας. Η γη έχει παγώσει και καλυφθεί ολόκληρη από χιόνια και στο τρένο που ανοίγει τον δικό του δρόμο στο χιόνι, έχουν βρει καταφύγιο όσοι δεν έχουν πεθάνει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι φτωχοί στο πίσω μέρος, οι πλούσιοι μπροστά και οδηγός τους, η παντοδύναμη, αεικίνητη, μηχανή.

Το κόμικ κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1984, αλλά τώρα με αφορμή την ταινία, κυκλοφορεί ξανά σε μια πολυτελή έκδοση 288 σελίδων από τις Γαλλικές εκδόσεις Casterman, από την οποία μπορείτε μα πάρετε πιο κάτω μια χορταστική γεύση.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Δείτε ακόμη:

Tags: snowpiercer