Buzz

Το... «οικογενειακό» άλμπουμ του «Νονού»: σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

στα 10

Ο φωτογράφος Στιβ Σαπίρο φέρνει στην επιφάνεια μερικές πολύτιμες πόζες από το γύρισμα και τα διαλείμματα του «The Godfather».

Το... «οικογενειακό» άλμπουμ του «Νονού»: σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Κάποιες τις ξέρουμε, κάποιες όχι. Κάποιες έχουν περάσει αυτούσιες στην ιστορία, αποδεικνύοντας ότι ο φωτογράφος πολλές φορές ενισχύει τον κινηματογραφικό μύθο, κάποιες είναι από τα διαλείμματα και τη χαλάρωση σκηνοθέτη και καστ. Ολες βρίσκονται στο βιβλίο του Στιβ Σαπίρο «The Godfather Family Album», μία συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια σε 1000 αριθμημένα αντίτυπα.

Ο Σαπίρο, ο οποίος έχει εκδόσει αντίστοιχο λεύκωμα και για τον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε, ήταν διάσημος φωτογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά (μερικά εξώφυλλά του για το Paris Match, Vanity Fair και το Life έχουν περάσει και σε συλλογές μουσείων), προτού ασχοληθεί με το σινεμά. Η συμβολή του στην ποπ κουλτούρα του κινηματογράφου αποδείχτηκε ιστορική. Για παράδειγμα, εκείνος ευθύνεται για τις εμβληματικές πόζες στις αφίσες του «Ταξιτζή» και του «Καουμπόι του Μεσονυχτίου».

1

Το «The Godfather Family Album», κυκλοφόρησε και σε ακόμα πιο περιορισμένη «art edition» έκδοση (200 υπογεγραμμένα αντίτυπα από τον ίδιο τον Σαπίρο), η οποία έδινε δώρο και μία αυθεντική φωτογραφία και η τιμή της άγγιζε τα 2000 ευρώ (την απλή έκδοση μπορείτε να τη βρείτε σε τιμές που κυμαίνονται από το 15 μέχρι 70 λίρες, ανάλογα με την κατάσταση του βιβλίου).

Από την κυκλοφορία του πέντε χρόνια πριν, το βιβλίο αντιμετωπίστηκε ως αντικείμενο-φετίχ για τους διεθνείς συλλέκτες κι έγινε αυτόματα sold out, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες η εκδοτική εταιρία Taschen επέτρεψε να κυκλοφορήσουν ελεύθερα μερικές από τις φωτογραφίες του Σαπίρο. Χαζέψτε τις...

Διαβάστε επίσης:

2

3

4

5

6

7

8

9

Διαβάστε ακόμη: