Industry

Το ντοκιμαντέρ που όλοι περιμέναμε!

στα 10

Εχοντας ενδώσει μόλις πρόσφατα σε συνεντεύξεις και δηλώσεις για το έργο του, ο Γούντι Αλεν γίνεται - επιτέλους - το θέμα ενός ντοκιμαντέρ που εξιχνιάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός «φαινομένου».

Το ντοκιμαντέρ που όλοι περιμέναμε!
Ο Γούντι Αλεν στα γυρίσματα του «H Χάνα και οι Αδερφές της» το 1986

«Ο Γούντι Αλεν γύρισε τρεις ταινίες μέσα στο χρόνο που εγώ χρειάστηκα για να ολοκληρώσω το ντοκιμαντέρ.»

Η παραπάνω δήλωση του Ρόμπερτ Γουάιντ, δημιουργού του «Curb Your Enthusiasm» και σκηνοθέτη του «Woody Allen: A Documentary» λέει τα πάντα για τον τρόπο και κυρίως τον χρόνο που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθεί το πρώτο στην πραγματικότητα ντοκιμαντέρ με θέμα τον Γούντι Αλεν.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται απ' όσα έζησε ο Γουάιντ στο ταξίδι του στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Θα συναντήσεις Εναν Ψηλό Μελαχρινό Άντρα», εκεί όπου για πρώτη φορά ο Αλεν έδωσε άδεια για την παρουσία συνεργείου εν ώρα εργασίας. Ο Γουάιντ ταξίδεψε μαζί με τον Αλεν και στις Κάννες για την πρεμιέρα του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», ενώ κινηματογράφησε το είδωλο του στο σπίτι, στο μοντάζ αλλά και στις γειτονιές της παιδικής του ηλικίας στο Μπρούκλιν. Εκτός από μια πολύωρη συνέντευξη με τον Γούντι Αλεν («στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για όλα όσα έπρεπε να αφήσω απ' έξω»), ο Γουάιντ συνάντησε και μερικούς από τους «ήρωες» του Αλεν, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν ο Σον Πεν, η Μάιρα Σορβίνο, η Ναόμι Γουότς, ο Μάρτιν Λανταόυ, η Ντάιαν Γουίστ, η Ντάιαν Κίτον, ο διευθυντής φωτογραφίας Βίλμος Ζίγκμοντ, η αδερφή του Αλεν, Λέτι Αρονσον και ο επίτιμος ιστορικός του Χόλιγουντ Μάρτιν Σκορσέζε.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια και φτάνοντας μέχρι την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχιά στην καριέρα του με το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», ο Γουάιντ καλύπτει στην πραγματικότητα μισό αιώνα σινεμά σε ένα ντοκιμαντέρ που πουλιέται ήδη σαν τρελό στο AFM (American Film Market) και αναμένεται να δώσει λίγες περισσότερες εξηγήσεις για τον σκηνοθέτη που μέσο όρο σκηνοθετεί μια ταινία το χρόνο...

Διαβάστε περισσότερα για τον Γούντι Αλεν:

Τα μαύρα μεσάνυχτα του Γούντι Αλεν

Γούντι Αλεν: Μεσημέρι στις Κάννες

Είναι επίσημο: το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» είναι η Νο1 επιτυχία της καριέρας του Γούντι Αλεν

H «Dolce Vita» του Γούντι Αλεν

The Woody Allen world tour: Επόμενος σταθμός Μόναχο;

Bop no more. Ο Γούντι Αλεν αλλάζει τίτλο στη νέα του ταινία

Σκάρλετ Γιόχανσον: «Περιμένω τον Γούντι να γράψει τον 'Πολίτη Κέιν' της καριέρας μου»