Industry

Το Netflix πρωτοπόρος στο streaming πρωτότυπου περιεχομένου

στα 10

Με τον Ντέιβιντ Φίντσερ και το «House of Games» για μαρκίζα, το Netflix αλλάζει το τοπίο της διανομής

Το Netflix πρωτοπόρος στο streaming πρωτότυπου περιεχομένου
Το Netflix φιλοδοξεί να γίνει μεγαθήριο διανομής στο home entertainment και όχι μόνο!

Οι πρωτότυπες παραγωγές home entertainment, με κινηματογραφικά στάνταρντ κι επώνυμους συντελεστές, στις οποίες μέχρι τώρα κρατούσε τα προνόμια το HBO, θ’ αποτελέσουν το στόχο του website Netflix, του κυρίαρχου εξυπηρετητή streaming στην Αμερική, όπως ανακοινώνουν τα διευθυντικά του στελέχη, Ριντ Χέιστινγκς και Ντέιβιντ Γουελς.

Πριν λίγο καιρό, το Netflix ανακοινώθηκε ως παραγωγός και διανομέας (σε streaming μορφή), της προσεχούς σειράς «House of Cards» με σκηνοθέτης τον Ντέιβιντ Φίντσερ και πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι. Το Netflix, μάλιστα, δηλώνει: «Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τη θεωρία μας, ότι επειδή οι δικές μας προβολές δεν έχουν ορισμένη ημέρα και ώρα, αλλά ο θεατής κλικάρει και βλέπει, μπορούμε να χτίσουμε ένα μεγάλο κοινό για μια δική μας, υψηλής ποιότητας, παραγωγή.»

Τα 26 επεισόδια της σειράς θα ξεκινήσουν να προβάλονται online από το Netflix το 2012, με κόστος 100 εκ. δολαρίων. Η επισκεψιμότητα του Netflix ανέρχεται στα 22,8 εκατομμύρια στην Αμερική, η μετοχική του πορεία είναι σταθερά ανοδική και η πρόθεσή του είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του HBO όσο και εταιρειών παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου να το εμπιστευούν για την online διανομή των σειρών και των ταινιών τους.