Φεστιβάλ / Βραβεία

Το νέο trailer του «Προφήτη» του Δημήτρη Πούλου στο Flix

στα 10

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του «Προφήτη» του Δημήτρη Πούλου στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο σκηνοθέτης χαρίζει στους αναγνώστες του Flix το νέο του trailer και εμείς ανακαλύπτουμε μερικά trivia ακόμα για την ταινία.

Το νέο trailer του «Προφήτη» του Δημήτρη Πούλου στο Flix

Ο Δημήτρης Πούλος κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τον «Προφήτη», μία φιλόδοξη παραγωγή που αφηγείται την ιστορία ενός στρατιώτη που, εν καιρώ πολέμου, καταφτάνει σε ένα μοναστήρι αναζητώντας τον πατέρα του. Στο μοναστήριο δεν κατοικούν μοναχοί αλλά πασιφιστές που για ιδεολογικούς κυρίως λόγους δεν θέλουν να πολεμήσουν. Κατά την παραμονή του εκεί υποψιάζεται πως όσοι βρίσκονται στο μοναστήρι, κάτι του κρύβουν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χρανιώτης, Μενέλαος Χαζαράκης, Στέλιος Χριστοφορίδης, Θάνος Τόμας, Γιώργος Παπαστυλιανός και η Δήμητρα Κούζα.

«Ο ''προφήτης'' είναι μια λέξη επική που έρχεται από τα βάθη των αιώνων...» λέει ο Δημήτρης Πούλος. «Πάντοτε ο κόσμος χρειαζόταν τους προφήτες, όπως άλλωστε και τα μαντεία. Τελευταία όμως, αυτός ο ρόλος έχει αλλάξει σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν χρειάζεται πραγματικά κάποιον να του υποδεικνύει μια κατεύθυνση. Μικροί προφήτες είναι οι γονείς μας, οι δάσκαλοι, οι θρησκευτικοί ηγέτες, όλοι όσοι μας διαμορφώνουν. Οι μεγάλοι προφήτες όμως απουσιάζουν. Ισως και να μην χρειάζονται πια. Ισως πρέπει να (ξανα)γίνουμε προφήτες του εαυτού μας....» Διαβάστε την παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει ο σκηνοθέτης στο Flix.

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του «Προφήτη» στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο σκηνοθέτης μας χαρίζει στους αναγνώστες του Flix την πρώτη ματιά στο νέο του trailer, ενώ παράλληλα μας βάζει στο παρασκήνιο των γυρισμάτων της ταινίας.

1

5 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον «Προφήτη»

Επιρροές: Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Δημήτρης Πουλος χρειάστηκε οκτώ χρόνια για να ολοκληρώσει το σενάριο και δώσει στον…εαυτό του το οκ για το γύρισμα. Η βασική επιρροή ήταν το βιβλίο «Στο 'Αδυτο των Ελληνικών Μαντείων» του Δημήτρη Δημόπουλου αλλα κατα την διάρκεια της συγγραφής του σεναρίου είχε δίπλα του και την «Ασκητική» του Καζαντζάκη και τον «Προφήτη» του Χαλίλ Γκιμπράν.

Κάστινγκ: Η διαδικασία του κάστινγκ (απο το Ordino) ολοκληρώθηκε σε…τρεις μέρες, με άκρα μυστικότητα και με έναν ιδιόμορφο τρόπο: δε συζητήθηκε τίποτα για την πλοκή της ταινίας ή το είδος της. Οπως επίσης, οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν δεν μπορούσαν να πάρουν το σενάριο μαζί τους, παρά μόνο πολύ αργότερα στις πρόβες.

2

Alexa: Ο «Προφήτης» ήταν η πρώτη ελληνική ταινία που γυρίστηκε με την εξαιρετική και πλέον ανάρπαστη κάμερα Arri Alexa. Γυρίστικαν απανωτά τέστ με διάφορες κάμερες και φακούς αλλά τελικά μόνο η Alexa μπορούσε να αποδώσει τα χρώματα και το ύφος της ταινίας έτσι όπως το ήθελαν ο σκηνοθέτης και ο φωτογράφος.

Κινηματογράφηση: Η πλανοθεσία και η ο ρυθμός του μοντάζ σχεδιάστηκαν έτσι ώστε πάντα να ακολουθούν την ψυχοσύνθεση και την πορεία του πρωταγωνιστή. Ακόμα και η επιλογή χειροκίνητης κάμερας έγινε δύο φορές στην ταινία και αυτές με διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.

Trailer: Το τρέιλερ έχει σχεδιαστεί και μονταριστεί από εταιρεία που ειδικεύεται στην κοπή τρέιλερ και εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το και διαβάστε περισσότερα για τον «Προφήτη» εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.

Ο Προφήτης θα προβληθεί στο 54ο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Μαρκετάκη:

  • το Σάββατο 2/11 στις 22:00
  • και τη Δευτέρα 4/11 στις 19:30

.

Διαβάστε ακόμη: