Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη στο Human Rights Film Festival, ταυτόχρονα σε 10 πόλεις της Τουρκίας

στα 10

Η τελευταία ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη εκπροσωπεί την Ελλάδα στη μεγάλη ευρωπαϊκή κινηματογραφική διοργάνωση για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη στο Human Rights Film Festival, ταυτόχρονα σε 10 πόλεις της Τουρκίας

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ξεκινά το Human Rights Film Festival, μια ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τουρκία, μαζί με αποστολές ευρωπαϊκών χωρών και πολιτιστικών οργανισμών και λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα σε 10 πόλεις της Τουρκίας, όπου προβάλλονται 11 ταινίες ευρωπαϊκής παραγωγής μέσα σε 3 μέρες, δωρεάν, για το τουρκικό κοινό.

Την Ελλάδα, σ’ αυτήν την πανευρωπαϊκή διοργάνωση, εκπροσωπεί φέτος το «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, μια ταινία που πραγματεύεται δυναμικά το ζήτημα των λαθρομεταναστών, αλλά και των ορίων της ανθρώπινης ηθικής ή σκληρότητας.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν από σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου και οι πόλεις που παίρνουν μέρος στο Φεστιβάλ είναι η Αγκυρα, η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Αττάλεια, η Καισάρεια, το Εσκισεχίρ, η Τραπεζούντα, το Ικόνιο, το Γκαζιαντέπ και το Ντιγιαρμπακίρ.

Στόχος του Φεστιβάλ, σύμφωνα με την επίσημη παρουσίασή του, είναι «να προκαλέσει, να αγγίξει και να εμπνεύσει το κοινό, συστήνοντάς του ευρωπαϊκές ταινίες με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, θέματα που αφορούν κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, ηλικίας ή σεξουαλικών προτιμήσεων. Ο σκοπός είναι η διάχυση των καλύτερων δειγμάτων του ευρωπαϊκού σινεμά και ταυτόχρονα η αμφισβήτηση των στερεοτύπων, η εξάπλωση των ιδεών της ταυτότητας, της ανοχής, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών.»

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο φετινό Human Rights Film Festival, εκτός από το «Man at Sea», είναι «Το Λιμάνι της Χάβρης» (Φινλανδία) του Ακι Καουρισμάκι, το «Οταν Θέλω να Σφυρίξω, Σφυρίζω» (Ρουμανία) του Φλορίν Σερμπάν, το «Ισως, Αύριο» (Δανία) της Σουζάνε Μπίερ και το «Polluting Paradise» (Γερμανία) του Φατίχ Ακίν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website του Human Rights Film Festival της Ευρωπαϊκής Ενωσης.