Buzz

To «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου έχει επίσημο blog

στα 10

Μετά το ταξίδι του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και την επίσημη ελληνική πρεμιέρα του στις Νύχτες Πρεμιέρας, το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου είναι έτοιμο για να βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Προετοιμαστείτε κατάλληλα με μια επίσκεψη στο επίσημο blog του.

Flix Team
To «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου έχει επίσημο blog

Τι είναι το «Luton»;

Είναι τρεις συνηθισμένοι άνθρωποι στην Αθήνα του σήμερα.

Ο Τζίμης είναι ένας ευκατάστατος μαθητής λυκείου, γύρω στα 17.

Η Μαίρη, είναι μια ασκούμενη δικηγόρος γύρω στα 30.

Ο Μάκης, ένας 50αρης οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης ενός ψιλικατζίδικου.

Τρεις πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους και η καθημερινότητά τους.

Μέσα στο πλαίσιο μιας συμβατικής ζωής που τους πιέζει όταν όλα γι’ αυτούς μοιάζουν ακίνητα και αναμενόμενα, τα τρία αυτά πρόσωπα βρίσκουν το δικό τους τρόπο διαφυγής.

2

Το «Luton» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του Μιχάλη Κωνσταντάτου, μετά από δυο βραβευμένες μικρού μήκους το «Μόνο για Πάντα» και το «Δυο Φορές Τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο το φιλμ μιλά για την «αόρατη» ψυχολογική πίεση και τη βία που ασκούν πάνω μας οι απαιτήσεις μίας «κανονικής ζωής». Πόσο στενό και δύσκαμπτο μπορεί να γίνει το κοινωνικό πλαίσιο που καλούμαστε να κινηθούμε, αν θέλουμε να θεωρούμαστε κοινωνικά αποδεκτοί. Και πόσο πιεστικό μπορεί να είναι αυτό το πλαίσιο για τον καθένα μας χωριστά, όπου αναγκαστικά για να μπορέσει κάποιος να προσαρμοστεί, διαστρεβλώνεται, στριμώχνεται, χάνει τον εαυτό του, και οδηγείται σε παθολογικές συμπεριφορές ως μόνη εκτόνωση της κατάστασης του.

2

To «Luton», μετά τη συμμετοχή τoυ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και την ελληνική πρεμιέρα του στις Νύχτες Πρεμιέρας, ετοιμάζεται για την έξοδο της στις αίθουσες στις 10 Οκτωβρίου από τη Feelgood Entertainment..

Στο επίσημο blog της ταινίας μπορείτε να γνωρίσετε λίγο από το σύμπαν της, με μια σειρά από φωτογραφίες, κείμενα που έχουν γραφτεί για την ταινία, συνεντεύξεις του δημιουργού και των ηθοποιών της, σκηνές και τρέιλερ που κρύβουν κάτι από την καθημερινότητα όλων... Οπως ακριβώς και το «Luton».

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Luton» στο επίσημο blog της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη: