Buzz

Το «Low Life» του Τζέιμς Γκρέι αλλάζει τίτλο αλλά όχι τις σκοτεινές προθέσεις του

στα 10

Ο νέος τίτλος, «Nightingale», δεν πρέπει να ξεγελά: η ταινία του Τζέιμς Γκρέι, με Χοακίν Φίνιξ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Τζέρεμι Ρένερ, παραμένει μια βρώμικη, επική ιστορία αναζήτησης ταυτότητας.

Το «Low Life» του Τζέιμς Γκρέι αλλάζει τίτλο αλλά όχι τις σκοτεινές προθέσεις του

Μέχρι τώρα το γνωρίζαμε με τον τίτλο «Low Life», αλλά η νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι, η τέταρτη συνεργασία του με τον Χοακίν Φίνιξ, μετονομάστηκε σε «Nightingale». Μπορεί ο τίτλος ν’ ακούγεται πιο ρομαντικός, όμως οι ήρωες της ταινίας εξακολουθούν να είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας στην Αμερική των αρχών του περασμένου αιώνα.

Μάλιστα, το «Nightingale», με συμπρωταγωνιστές τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Τζέρεμι Ρένερ, απέκτησε και την αναλυτική του σύνοψη: 1920. Αναζητώντας μια νέα αρχή και το αμερικανικό όνειρο, η Εβα Σιμπούλσκι και η αδελφή της, Μάγκντα, αφήνουν την πατρίδα τους, την Πολωνία και μπαίνουν στο καράβι για την Αμερική. Οταν φτάνουν στο Ελις Αϊλαντ, οι γιατροί ανακαλύπτουν ότι η Μάγκντα είναι άρρωστη και οι δυο κοπέλες αναγκάζονται ν’ αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Εβα προχωρά στους κακόφημους δρόμους του Μανχάτα, ενώ η αδελφή της μπαίνει σε καραντίνα. Μόνη, χωρίς κάποιον να τη στηρίξει και αποζητώντας απεγνωσμένα να ξαναβρεί τη Μάγκντα, πέφτει γρήγορα στα δίχτυα του Μπρούνο, ενός γοητευτικού αλλά επικίνδυνου άντρα που την παίρνει υπό την προστασία του αλλά την αναγκάζει να γίνει πόρνη. Μέχρι που, μια μέρα, η Εβα γνωρίζει τον ξάδελφο του Μπρούνο, τον κοσμοπολίτη μάγο Ορλάντο. Εκείνος την παρασύρει σ’ ένα μαγικό έρωτα και γρήγορα γίνεται η μοναδική της ελπίδα διαφυγής από τον εφιάλτη που ζει καθημερινά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Nightingale» και τις προθέσεις του Τζέιμς Γκρέι για την ταινία

Δείτε στο gallery φωτογραφίες από το «Nightingale» και τα γυρίσματά του