Buzz

To «Jersey Boys» στην μεγάλη οθόνη!

στα 10

Το διάσημο μιούζικαλ που έχει φέρει στα box office του Μπρόντγουεϊ 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ το 2006 κέρδισε 4 βραβεία Tony (ανάμεσα στα οποία και του Καλύτερου Μιούζικαλ) θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη. Σεναριογράφος; Ο Τζον Λόγκαν!

To «Jersey Boys» στην μεγάλη οθόνη!
Μετά την επιτυχία του στο Μπρόντγουεϊ, παραγωγές του μιούζικαλ ανέβηκαν από το West End του Λονδίνου μέχρι το Σίδνεϊ και το Τορόντο!

Ο Τζον Λόγκαν, σεναριογράφος εμπορικών, καλλιτεχνικών και οσκαρικών επιτυχιών («Ο Μονομάχος», «The Aviator» «Hugo») αποκάλυψε ότι δουλεύει το σενάριο ενός μιούζικαλ που, από την πρεμιέρα του το 2005, έχει αφήσει ιστορία στο Μπρόντγουεϊ: το «Jersey Boys: The Story of Frankie Valli & The Four Seasons» (γνωστό και ως σκέτο «Jersey Boys»).

Το θεατρικό έργο που φέρει το χαρακτηρισμό «juke-box musical» διηγείται τη ζωή και την άνοδο στην κορυφή της επιτυχίας των μελών του «Four Seasons», του γκρουπ των 60ς που έβγαλε επιτυχίες όπως τα «Big Girls Don't Cry», «Sherry», «Walk Like a Man». Γραμμένο σαν μουσικό ντοκιμαντέρ, το έργο φέρει τις υπογραφές των Μπομπ Γκαούντιο (μουσική) και Μπομπ Κρου (στίχοι).

Και τώρα πέφτει το βάρος στον δύο φορές οσκαρικό υποψήφιο Τζον Λόγκαν να το μεταφέρει σε κινηματογραφικό φορμά. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει βέβαια είναι αυτός. Εκτός από το ότι αποτελεί πλέον έναν από τους καλύτερους σεναριογράφους στο Χόλιγουντ (με μεγάλη θεματική γκάμα, καθώς έχει υπογράψει από το animated «Rango» μέχρι τον σαιξπηρικό «Κοριολανό» του Ρέι Φάινς και από το «Hugo» του Σκορσέζε μέχρι το επόμενο Τζέιμς Μποντ «Skyfall») ο Λόγκαν είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας και γνωρίζει πολύ καλά το είδος. Είχε εμπειρία μίας δεκαετίας στις θεατρικές σκηνές του Σικάγο όταν του δόθηκε η ευκαιρία να περάσει στο κινηματογραφικό σενάριο με το «Any Given Sunday» του Ολιβερ Στόουν.

Πριν από δύο χρόνια μάλιστα επέστρεψε στο θέατρο, υπογράφοντας το «Red» και κερδίζοντας 6 βραβεία Tony.

H είδηση κυκλοφόρησε κυριολεκτικά πριν από λίγες ώρες και ακόμα κανείς δεν έχει μιλήσει για πιθανό σκηνοθέτη ή καστ. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Πάντως, από την μία «Οι Αθλιοι» του Τομ Χούπερ, από την άλλη τέτοιες ειδήσεις... Επιστροφή στο μιούζικαλ ετοιμάζει το Χόλιγουντ;