Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Τόκιο

στα 10

Σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε το πρόγραμμά του το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο, που θα γίνει από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου. Κι εκεί, στο Διαγωνιστικό Τμήμα, θα κάνει την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «J.A.C.E.».

Το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Τόκιο

Αρκετά (λεπτομέρειες δε χρειάζονται!) χρόνια μετά το «Black Out», ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης επιστρέφει με τη νέα του ταινία, το «J.A.C.E.», ένα σύγχρονο παραμύθι με τίτλο το όνομα του ήρωά της, ενός σημερινού Ολιβερ Τουιστ. Τον φωνάζουν Jace, είναι ορφανός και η ζωή του είναι μια ανεστραμμένη Οδύσσεια. Κυνηγημένος και χωρίς ταυτότητα, θα βρει στο πρόσωπο της Μαρίας τον αληθινό έρωτα και το όνειρο μιας οικογένειας, καθώς βρίσκεται αναγκασμένος να την προστατέψει, κι αυτήν και το παιδί της, από τις ίδιες συμμορίες που τον καταδιώκουν από μικρό.

Η ταινία συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ, με ονόματα όπως οι Αλμπαν Ουκάτζ («Η Σιωπή της Λόρνα»), Αργύρης Ξάφης, Ακύλλας Καραζήσης, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Μπερικόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη, Ιερώνυμος Καλετσάνος.

Στο Φεστιβάλ του Τόκιο, το «J.A.C.E.» θα προβληθεί δίπλα σε ταινίες όπως το «Albert Nobbs» του Ροντρίγκο Γκαρσία, το «A Better Life» του Σεντρίκ Καν, ή το «Trishna» του Μάικλ Γουίντερμποτομ.

Μετά το Τόκιο, ελπίζουμε να μην αργήσουμε να δούμε την ταινία και στην Ελλάδα.