Buzz

Το «Holy Motors» με 140 χαρακτήρες!

στα 10

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το twitter για να καταλάβει κανείς την επίδραση μιας ταινίας που ανάγεται σε cult φαινόμενο με φανατικούς εχθρούς αλλά ακόμη πιο φανατικούς φίλους. Ακολουθούν τα πειστήρια σε 140 χαρακτήρες το καθένα...

Το «Holy Motors» με 140 χαρακτήρες!

Με την ελληνική του έξοδο στις αίθουσες να συμπίπτει με το άνοιγμά του στις περισσότερες χώρες, το «Holy Motors» του Λεός Καράξ είναι ακριβώς το είδος της ταινίας που προσφέρεται για ανελέητο tweetάρισμα προς κάθε κατεύθυνση: είτε σου αρέσει είτε όχι, όλοι (διάσημοι, λιγότερο διάσημοι, άγνωστοι) έχουν κάτι να πουν για μια ταινία που διχάζει αλλά τελικά αποδεικνύει πως είναι μια από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές εμπειρίες που ζήσαμε προσφατα στο σινεμά (και όχι μόνο).

Ο,τι ακολουθεί είναι μια συλλογή από τα σχόλια για το «Holy Motors» στο Twitter, μικρές κριτικές - μερικές φορές πιο αποτελεσματικές από οποιοδήποτε κείμενο έχει γραφτεί μέχρι στιγμής (και θα υπάρξουν πολλά) για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και μάλλον πολλών χρόνων ακόμη...

@JRichardKelly (σκηνοθέτης του «Donnie Darko»): Σκέφτομαι το «Holy Motors» με έναν τρόπο που λίγες ταινίες με έχουν κάνει να σκέφτομαι. Και αυτό είναι καλό πράγμα.

@rcjohnso: Ολα όσα έχω ακούσει για το «Ηoly Motors» ήταν αλήθεια. Κυριολεκτικά όλα.

@taxidiwtis: Oσο για το «Holy Μotors» είναι μια ταινία για το σινεμά καθαρά αυτοαναφορική & για την αίσθηση το να χάνεις τον εαυτό σου μέσα στους ρόλους

@BretEastonEllis (συγγραφέας): Το «Holy Motors» δεν δούλεψε ολοκληρωτικά για μένα. Λάτρεψα κάποια πράγματα αλλά βαρέθηκα και ευχήθηκα ο Λεός Καράξ να είχε δώσει στην Κάιλι Μινόγκ ένα ωραιότερο τραγούδι.

@pertinear: Με γάμησε αρκετά καλά!

@pobrecito: Διασκέδαζα τόσο με το «Holy Motors» μέχρι που έπεσε το τραγούδι των Sparks.

@filmslikedreams: Κάθε ταινία που μου υπενθυμίζει πόσο αγαπάω το σινεμά είναι αυτόματα αγαπημένη. Το «Holy Motors» είναι μια τέτοια ταινία.

@gbusko: Μην χάσετε το χρόνο σας με το «Holy Motors». Δυστυχώς δεν υπήρξε κανείς να με κάνει να αποφύγω αυτό το λάθος!

@FilmCritic420: Η ζωή είναι σινεμά και το σινεμά είναι ζωή. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό, το «Holy Motors» είναι μια ταινία για ένα πράγμα ΚΑΙ για τα πάντα!

@PritskasG: Το «Holy Motors» μόλις μου έκανε το μυαλό αλοιφή... και μου άρεσε!

@AustinLeeBrown: Το «Holy Motors» είναι η πιο απαστράπτουσα εικαστικά, μη αφηγηματική ωδή στο σινεμά που έχω δει από την εποχή του «Mullholand Dr.»

@Gabriel_Ruzin: Το ότι ο Ντενί Λαβάν δεν θα πάρει σίγουρα μια υποψηφιότητα για Οσκαρ με κάνει να σκέφτομαι πως όλο αυτό το πράγμα με τα Οσκαρς είναι μια πολιτική αηδία.

@jamessenscene: Βλέπω μια ταινία που λέγεται «Holy Motors» και δεν καταλαβαίνω τίποτα.

@BDavisCollins: Γιατί να δω το «Lincoln» όταν μπορώ να δω ξανά το «Holy Motors»;

@DJDRIVS: Ξέρετε, μου αρέσουν πολύ οι περίεργες γαλλικές ταινίες αλλά το «Holy Motors» είναι ένα γαμημένο απόβρασμα ταινίας!

@Andy_Dee8: Μόλις είδα το «Holy Motors». Ηταν σαν 8 υπέροχες ταινίες σε 1 περίεργη ταινία. Νομίζω πως ο Καράξ προσπαθεί να ξεπεράσει τον Λιντς στο τμήμα «Huh?».

@Gioylika: Τελικά το «Holy Motors» είναι ταινιάρα!

@elizabethkjoy: Το «Holy Motors» είναι το υγρό όνειρο ενός ανθρώπου, διασκεδαστικό. τρελό, αξίζει κάπως, κάπως μια ταινία «αντε γαμήσου».

@dark_tyler: Μετά τη 2η φορά «Holy Motors» αυτό για το οποίο σιγουρεύτηκα είναι ότι θέλω και 3η

@4RealDealNeil: Δεν κατάλαβα ακριβώς τι είδα στο «Holy Motors», δεν με ενδιαφέρει να προσπαθήσω να το ψάξω και για κάποιο λόγο είμαι ok με όλο αυτό.

@CaseyLaBow: Πηγαίντε να δείτε το «Holy Motors» αν θέλετε να σας ανατιναχθεί το μυαλό...

@peeping_mot: Το «Holy Motors» είναι το «Avatar» που θα ήθελε πολύ να κάνει ο Τζέιμς Κάμερον αν είχε συλλάβει εξολοκλήρου τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα.

@popthought: Μόλις είδα το «Holy Motors» και το μόνο που θέλω είναι να μιλάω γι' αυτό.

@goranitis: Το ηθικό δίδαγμα του Holy Motors είναι ότι για να επιβιώσουν γυναίκες σαν την Έβα Μέντες, πρέπει να θυσιαστούν γυναίκες σαν την Κάιλι.

@ΒradMcHargue: Είμαι προκατείλημμένος εναντίον του «Holy Motors» γιατί έχασα τα γυαλιά ηλίου μου στη μέση της προβολής.

@ionianisia: Τρελη μαλακια το «Holy Motors». Τα καταφεραν οι ανθρωποι και βρηκαν το καινουριο drive για φετος. σκουπιδι.

@cinesthisi: Holy Motors, Holy Fuck!

@nekkidbaptist: Ομορφιά, Περιέργεια, Θεός... Holy Motors. Δείτε το δύο φορές.

@Βwpachinger: Το «Holy Motors» είναι ό,τι θα ζητούσατε κυριολεκτικά ποτέ από μια ταινία.


Περισσότερο «Holy Motors»: