Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ των Καννών κατά τον Λεός Καράξ!

στα 10

Ηταν 1997, όταν το Φεστιβάλ των Καννών ζήτησε από τον Λεός Καράξ να φτιάξει μια ταινία μικρού μήκους με αφορμή τα 50α γενέθλια του Φεστιβάλ και την πρόοδο της τότε καινούριας του ταινίας, «Pola X». 13 χρόνια μετά, το πειραματικό αυτό οκτάλεπτο φιλμάκι παραμένει ενδεικτικό ενός ιστορικού Φεστιβάλ και ενός αδιόρθωτα ιδιοσυγκρασιακού σκηνοθέτη!

Το Φεστιβάλ των Καννών κατά τον Λεός Καράξ!

To «Χωρίς Τίτλο», όπως είναι ο τίτλος του φιλμ, δεν ήταν φυσικά αυτό που ζήτησε το Φεστιβάλ Καννών, αλλά ένα βίντεο που με κάποιο περίεργο τρόπο εντάσσεται απόλυτα στη φιλμογραφία του Λεός Καράξ, αποτελεί στην πραγματικότητα ένα συνοδευτικό λυσάρι για το «Pola X» και τις επιρροές του Καράξ για την υλοποίηση του και τελικά μια διαδρομή στο σινεμά και το Φεστιβάλ των Καννών και όλα όσα το έκαναν να παραμένει το σημαντικότερο στον πλανήτη.

Με αφορμή τη φετινή επιστροφή του Καράξ, 13 χρόνια μετά στο διαγωνιστικό τμήμα με το «Holy Motors» που εντυπωσίασε τους κριτικούς, δείτε το «Sans Titre» παρακάτω και συνοδέψτε το με το βίντεο που φτιάξαμε αφιερωμένο στο έργο του Λεός Καράξ.