Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ των Καννών έχει νέο Πρόεδρο

στα 10

Μετά από πολλά ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για να διαδεχθούν τον Ζιλ Ζακόμπ στη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Καννών, αυτό του Πιερ Λεσκιούρ, πρώην αφεντικού του Canal+ μοιάζει, σύμφωνα με επίσημες πηγές, το επικρατέστερο.

To Φεστιβάλ των Καννών έχει νέο Πρόεδρο

Την πληροφορία έδωσε το περιοδικό Paris Match, όπου ανακοίνωσε πως ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Ζιλ Ζακόμπ, Πρόεδρο του Φεστιβάλ Καννών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες είναι ο Πιερ Λεσκιούρ, πρώην θρυλικό αφεντικό του Canal+, o οποίος επικράτησε του άλλου μεγάλου φαβορί για τη θέση που ήταν ο Ζερόμ Κλεμάν, πρώην διευθυντής του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Αλλά ονόματα που ακούστηκαν για τη θέση ήταν αυτά του παραγωγού Αλέν Τερζιάν, Προέδρου των Σεζάρ, του Σερζ Τουμπιανά, διευθυντή της Ταινιοθήκης της Γαλλίας, του θρυλικού παραγωγού Μαράν Καρμίτζ της MK2 αλλά και του σκηνοθέτη Κλοντ Λελούς.

Οι φήμες θέλουν την επιλογή του Λεσκιούρ, ως μια πιο glamour προσέγγιση της φιλοσοφίας του σινεμά, σε αντίθεση με τον Κλεμάν, ο οποίος υπήρξε πάντοτε προσανατολισμένος στο καλλιτεχνικό σινεμά, ενώ σύμφωνα με το Paris Match ο Λεσκούρ έχει την πλήρη υποστήριξη του ίδιου του Φρανσουά Ολάντ.

Σε κάθε περίπτωση στο επερχόμενο 67o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Φεστιβάλ των Καννών, που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου 2014, Πρόεδρος παραμένει για τελευταία φορά ο Ζιλ Ζακόμπ.

Update 14.01.2014

Η υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας Ορελί Φιλιπετί, ανακοίνωσε κι επισήμως πως ο Πιερ Λεσκιούρ είναι ο επόμενος πρόεδρος του Φεστιβάλ.

1

Διαβάστε ακόμη: