Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ της Tribeca θα κάνει πρεμιέρα με τους National!

στα 10

Το ντοκιμαντέρ «Mistaken for Strangers» του Τομ Μπέρνιντζερ, που ακολουθεί τους The National στην High Violet περιοδεία τους, επιλέχθηκε ως η επίσημη πρεμιέρα του 12ου Φεστιβάλ της Tribeca που ξεκινά στις 17 Απριλίου.

To Φεστιβάλ της Tribeca θα κάνει πρεμιέρα με τους National!

Ο Τομ Μπέρνιντζερ δεν είναι άλλος από τον μικρό αδελφό του Ματ Μπέρνιντζερ του frontman των The National και το ντοκιμαντέρ του «Mistaken for Strangers» ακολουθεί την μπάντα στην High Violet περιοδεία του 2010. Μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι το ντοκιμαντέρ επιλέχθηκε ως η επίσημη πρεμιέρα του 12ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Tribeca. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει live των National.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στην Tribeca, καθώς η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι μας για πάνω από 15 χρόνια πλέον» δήλωσε ο Ματ Μπέρνιντζερ. «Ηταν χαρά μου να δώσω στον αδελφό μου πρόσβαση για να κάνει αυτή την ταινία. Απλά δεν περίμενα ότι θα συμπεριλάβει ακόμα και τις σκηνές μας στο ντους...»

Από όσα διαβάζουμε ο Τομ Μπέρνιντζερ δεν είναι καν ο μεγαλύτερος φαν των The National: ακούει heavy metal και είναι λάτρης των ταινιών τρόμου. Οταν όμως ο αδελφός του του ζήτησε να ακολουθήσει την μπάντα ως πρωτάρης roadie, στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα περιοδεία τους η οποία ακολούθησε την κυκλοφορία του άλμπουμ «High Violet» το 2010, εκείνος δέχτηκε.

brothers

«Απλά σκέφτηκα γιατί να μην φέρω και την κάμερά μου μαζί;» εξηγεί ο Τομ. «Ηθελα να κινηματογραφήσω την εμπειρία της περιοδείας. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ροκ ντοκιμαντέρ, εξελίχθηκε μέσα σε 2 χρόνια από την μία σε κάτι βαθιά προσωπικό, αλλά ταυτόχρονα ελπίζω σε κάτι ψυχαγωγικό για το κοινό...»

Οπως η μπάντα περιόδευε από το Βερολίνο στο Παρίσι αλλά και μέχρι το προεκλογικό live υπέρ του Ομπάμα στο Μάντισον του Γουισκόνσιν, ο Τομ είχε συνεχώς την κάμερα ανοιχτή να καταγράφει τα πάντα. Το παρασκήνιο θέλει την παρουσία του Τομ να δημιουργεί προβλήματα και τριβή στην μπάντα, αλλά το ντοκιμαντέρ υποτίθεται ότι κοιτάει τα γεγονότα τόσο με χιούμορ και συγκίνηση για τη σχέση των δύο αδελφών.

Οι National τον Μάιο θα κυκλοφορήσουν και το επόμενο άλμπουμ τους και θα ανακοινώσουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία.