Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας θεσμοθετείται από το Υπουργείου Πολιτισμού!

στα 10

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες για την μη στήριξη του Φεστιβάλ Ολυμπίας από τη Δυτική Περιφέρεια Αττικής, η διοργάνωση μπαίνει κάτω από τη σκέπη του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ.

Flix Team
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας θεσμοθετείται από το Υπουργείου Πολιτισμού!

«Η πολιτεία, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφασίζει να κατοχυρώνει θεσμικά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, να το εντάξει στους θεσμούς της και να προστατεύσει τους σκοπούς και τους στόχους του που έχει αποδώσει μέχρι σήμερα ώστε να έχει μέλλον και να συνεχίσει να προσφέρει πολύτιμο έργο στα παιδιά, αλλά και σε εμάς του μεγάλους».

Με αυτή την δήλωση, εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα, χαιρέτησε το φεστιβάλ η κα Καζαντζάκη, υπεύθυνη σύγχρονου πολιτισμού στο ΥΠΠΟ στην χθεσινή απονομή των βραβείων του 15ου Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου λέγοντας τα εξής: «Το Φεστιβάλ συνεχίζει δυναμικά. Ο Πύργος είναι μια φιλήσυχη και ασφαλής πόλη για τα παιδιά και το γεγονός ότι επί 15 χρόνια δεν έχει συμβεί το παραμικρό επεισόδιο, έχει συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία του φεστιβάλ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες και τον Δήμο Πύργου για την ζεστή αγκαλιά τους προς εμάς και κυρίως τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καφύρα για την αρμονικότατη συνεργασία μας τα τελευταία έξι χρόνια και για την σημαντική προσφορά του ώστε να φτάσει το Φεστιβάλ σε αυτό το επίπεδο. Είναι εξαιρετικά σημαντική η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, την οποία μας μετέφερε η κα Καζαντζάκη, ότι το Φεστιβάλ θεσμοθετείται. Τον θεσμό όμως, αυτό μόνο οι πολίτες μπορούν να τον προστατεύσουν, κανείς άλλος. Μετά από 15 χρόνια, τόσο εγώ όσο και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο Νίκος Θεοδοσίου, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που φτιάξαμε. Όμως, ξέρουμε καλά πως όποιος θεσμοθετεί κάτι αναλαμβάνει και την ευθύνη να συνθέσουν την νέα ομάδα. Εμείς λοιπόν, είμαστε διατεθειμένοι είτε να καθίσουμε στην άκρη είτε να βοηθήσουμε τους καινούριους που πιθανώς το αναλάβουν. Το Φεστιβάλ δεν ανήκει σε πρόσωπα, δεν είναι ούτε του κ. Τζαβάρα, ούτε του κ. Καφύρα, ούτε του κ. Σπύρου, είναι των παιδιών και των πολιτών του Πύργου».

Οδεύοντας προς την 16η διοργάνωσή του το 2013, έχοντας τουλάχιστον στα χέρια του την υπόσχεση του Υπουργείου Πολιτισμού, το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους έκλεισε την αυλαία του χθες το βράδυ, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με την απονομή των βραβείων του.

Δείτε όλα τα βραβεία του Φεστιβάλ εδώ.