Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ Καννών ξεκινάει. Το Flix θα είναι εκεί!

στα 10

Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα 11 το πρωί, οι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται στις Κάννες θα δουν το «Moonrise Kingdom» του Γουες Αντερσον. Κηρύσσοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη του 65ου Φεστιβάλ των Καννών που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί καλυπτοντας όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες...

Flix Team
To Φεστιβάλ Καννών ξεκινάει. Το Flix θα είναι εκεί!

Υπάρχουν πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Και υπάρχει και το Φεστιβάλ των Καννών. Χωρίς αντίπαλο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει το πιο μεγάλο, το πιο ενδιαφέρον, το πιο πολυσυζητημένο, δικαίως χαρακτηρισμένο ως το φεστιβάλ των φεστιβάλ.

Τα 65α γενέθλια του γιορτάζονται φέτος ποικιλοτρόπως.

Από την ευχή της Μέριλιν Μονρό στην επίσημη αφίσα της διοργάνωσης, μέχρι ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με το βαρύ πυροβολικό του σύγχρονου σινεμά, καλεσμένους που δοκιμάζουν ήδη παπούτσια για να λερώσουν το πιο διάσημο κόκκινο χαλί του πλανήτη μετά από αυτό των Οσκαρ και τις ταινίες που θα συζητηθούν περισσότερο την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά το τέλος ενός δεκαημέρου που εκτός από τον ήλιο θα καίγεται από προβολές, αγορές, πωλήσεις, ανακαλύψεις και ανελέητο gossip.

To Flix.gr θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ καθ' όλη τη διάρκεια του, μεταφέροντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ταινίες, τα πρόσωπα και τα παραλειπόμενα εντός και εκτός αιθουσών. Με ανανεώσεις πολλές φορές την ημέρα θα καλύπτει τις ταινίες που διεκδικούν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, θα ανακαλύπτει νέα ταλέντα και ανερχόμενες κινηματογραφίες στα παράλληλα προγράμματα του Φεστιβάλ και θα συνομιλεί με τους δημιουργούς και τους συντελεστές των σημαντικότερων ταινιών.

Για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το πιο κινηματογραφικό δεκαήμερο της χρονιάς διαβάστε αναλυτικά τις ταινίες που αποτελούν το κυρίως και τα παράλληλα τμήματα του Φεστιβάλ των Καννών:

Στο ειδικό τμήμα του Flix για το Φεστιβάλ Καννών 2012 μπορείτε επίσης να διαβάσετε όλα τα νέα που αφορούν το Φεστιβάλ, φωτογραφίες και σκηνές από τις σημαντικότερες ταινίες, τις ειδικές προβολές και το πλούσιο παρασκήνιο που ήδη έχει ξεκινήσει πριν την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

Tags: Cannes 2012