Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες ανοίγει με ένα «αμερικάνικο όνειρο»!

στα 10

Με το «A Green Story», την κινηματογραφική βιογραφία ενός Ελληνα που ξεκίνησε με 22 δολάρια στην τσέπη του για να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Αμερικής, θα ανοίξει την αυλαία του το έκτο κατά σειρά Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες. Ποιος είπε ότι το αμερικάνικο όνειρο έχει πεθάνει;

To Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες ανοίγει με ένα «αμερικάνικο όνειρο»!
Ο Εντ Ο' Ρος στο «A Green Story»

Ο Βαν Βλαχάκης εγκατέλειψε την Ελλάδα την δεκαετία του '60 για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στην Αμερική. Εφτασε εκεί με 22 δολάρια στην τσέπη του για να γίνει γρήγορα ένας από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς άνδρες της χώρας, ιδρύοντας την εταιρεία Earth Friendly Products με προιόντα καθαρισμού φιλικά προς το περιβάλλον.

Το «A Green Story» είναι η ιστορία του, μια ταινία παραγωγής της Paramyth Films που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Βλαχάκη για τη δημιουργία της κινηματογραφικής του βιογραφίας, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Νίκα Αγιασβίλι και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι στους Εντ Ο' Ρος (υποδύεται τον Βλαχάκη), Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μπίλι Ζέιν, Λούις Μάντιλορ, Σάνον Ελίζαμπεθ, Αναμπέλα Σιόρα και Αλέξη Γεωργούλη. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Σικάγο, το Λος Αντζελες και την Ελλάδα.

Ταιριαστό - σε κάθε περίπτωση - άνοιγμα για το έκτο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες που ξεκινάει φέτος στις 31 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου του 2012, αφού εδώ και αιώνες το αμερικάνικο όνειρο παραμένει ανθεκτικό. «Μας αρέσει το ανεβαστικό και εορταστικό μήνυμα της ταινίας, ειδικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι Ελληνες στην πατρίδα τους», δήλωσε η Ερση Δάνου, συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθυντής του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ, στην έκτη του χρονιά, διοργανώνει επίσης φέτος και ένα αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, στις 3 Ιουνίου στο Linwood Dunn Theater με προβολή της ταινίας το «Βλέμμα του Οδυσσέα» και ειδικό σεμινάριο που θα συντονίσει ο Φρεντ Λιντς, πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Palm Springs και θεωρητικός του σινεμά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.