Buzz

Το ελπίζαμε, το περιμέναμε: το sequel του «Tinker Tailor Soldier Spy» είναι στα σκαριά

στα 10

Ο παραγωγός του εξαιρετικού βρετανικού κατασκοπικού θρίλερ, Ερικ Φέλνερ, επιβεβαίωσε ότι το sequel, το οποίο θα βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τζον λε Καρέ «Smiley's People».

Το ελπίζαμε, το περιμέναμε: το sequel του «Tinker Tailor Soldier Spy» είναι στα σκαριά

Απόλυτα βρετανικό όπως και το νανούρισμα που δανείζει τον τίτλο του στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, το φιλμ του Τόμας Αλφρεντσον δεν ήταν απλά μια κατασκοπική ταινία, αλλά ένας θρίαμβος που ξεκίνησε από το φεστιβάλ Βενετίας και έφτασε μέχρι τα Οσκαρ. Για αυτό σήμερα μαθαίνουμε ότι η ομάδα του «Tinker Tailor Soldier Spy» («Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι») βρίσκεται σε στάδιο προπαραγωγής της επόμενης ταινίας της ιστορίας.

Ο Ερικ Φέλνερ, παραγωγός του πρώτου φιλμ μίλησε με συγκρατημένο ενθουσιασμό για το sequel που βρίσκεται σε στάδιο προπαραγωγής. «Ναι, δουλεύουμε για το επόμενο. Εγώ κι ο παραγωγός Τιμ Μπίβαν συγκεντρώνουμε αυτή τη στιγμή την ομάδα. Ο (σεναριογράφος) Πίτερ Στρόχαν και ο (σκηνοθέτης) Τόμας Αλφρεντσον έχουν αποδεχτεί την πρόκληση, οπότε, ναι, είμαστε σε προπαραγωγή!»

Ο Λε Καρέ έχει γράψει 8 βιβλία συνολικά με πρωταγωνιστικό χαρακτήρα τον Τζορτζ Σμάιλι (θυμηθείτε τον αριστουργηματικό Γκάρι Ολντμαν στην πρώτη ταινία). Το sequel θα βασίζεται στο τρίτο από αυτά, το «Smiley's People».

Η πλοκή θέλει τον ΜΙ6 πράκτορα Σμάιλι να αφήνει πίσω του την συνταξιοδότηση για την ενεργή δράση: τον καλούν να ερευνήσει το θάνατο ενός συναδέλφου του. Η αποστολή του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον θανάσιμο αντίπαλό του, τον ρώσο κατάσκοπο Κάρλα.

«Η ταινία έγινε ανέλπιστη επιτυχία και δεν μας κόστισε τίποτα. Απλά, αυτά τα πράγματα είναι χρονοβόρα. Ο Τιμ είναι τελειομανής και θέλει τα πάντα να τα προχωράει με πάθος και προσοχή στην λεπτομέρεια. Για αυτό αργούμε λίγο...»

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πόσοι από το αυθεντικό καστ θα δεχτούν να επιστρέψουν και ποιοι νέοι ηθοποιοί και καρατερίστες θα τους πλαισιώσουν.

Διαβάστε περισσότερα για το «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι» εδώ.