Φεστιβάλ / Βραβεία

To ελληνικό σινεμά πάει Παρίσι

στα 10

Μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων, το Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στο Παρίσι για να παρουσιάσει την τελευταία σοδεία των ελληνικών ταινιών που διέπρεψαν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Flix Team
To ελληνικό σινεμά πάει Παρίσι

Από τις 20 έως και τις 25 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Παρίσι, στον κινηματογράφο Le Balzac, το 7ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου, με ταινίες των δύο τελευταίων χρόνων που ξεχώρισαν είτε εκτός είτε εντός των ελληνικών συνόρων.

Ανάμεσα τους βρίσκουμε τον «Αδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου, το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγζίου, την «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη, το «Μan at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, το «Σμύρνη: Η Καταστροφή Μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης, 1900-1922» της Μαρίας Ηλιού, το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, το «Αttractive Illusion» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, το «Γάλα» του Γιώργου Σιούγα, το «Αν...» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και το «Τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη.

2

Παρόντες για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους θα είναι ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, ο Φίλιππος Τσίτος, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου και ο Γιώργος Σιούγας, ενώ στα πλαίσια του Φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί με την προβολή των «Αλπεων» του Γιώργου Λάνθιμου θα προβληθεί επίσης και μια επετειακή προβολή, ως άνοιγμα του Πανοράματος, της «Αναπαράστασης», της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την οποία θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ταινιοθήκης Κώστας Γαβράς.

Στο πλαίσιο του Πανοράματος θα προβληθούν και τέσσερις από τις καλύτερες μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες των τελευταίων χρόνων: το ντοκιμαντέρ «Τυφλός Ψαράς» του Στρατή Βογιατζή και της Θέκλας Μαλάμου, το «Cavo D' Oro» του Σιαμάκ Ετεμάντη, το «Lost Girl» του Νίκου Πάστρα και το «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα και τις ώρες προβολών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού του Παρισιού που διοργανώνει το Πανόραμα με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.