Φεστιβάλ / Βραβεία

Το ελληνικό σινεμά πάει... Κάιρο!

στα 10

Με έξι ταινίες ταξιδεύει το ελληνικό σινεμά στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου, δίνοντας το παρών σε ένα από τα πλέον επίκαιρα κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη.

Flix Team
Το ελληνικό σινεμά πάει... Κάιρο!
«Unknown Land» του Μάνουελ ντε Κόκο

Συνεχίζοντας απρόσκοπτα την παρουσία του στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, το ελληνικό σινεμά φτάνει στο Κάιρο με μια πλούσια αντιπροσωπεία από έξι ταινίες που μοιρασμένες μέσα στα προγράμματά του επιβεβαιώνουν πως το ενδιαφέρον για την ελληνική παραγωγή στο εξωτερικό παραμένει ακμαίο.

Ετσι, οι «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη (διαβάστε περισσότερα εδώ) συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, το «Unknown Land» του Μάνουελ ντε Κόκο (διαβάστε περισσότερα εδώ) και το «Attractive Illusion» του Πέτρου Σεβαστίκογλου (διαβάστε περισσότερα εδώ) συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ στο τμήμα με επιλογές από το παγκόσμιο σινεμά θα προβληθούν ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο «Αννίβας Προ των Πυλών» της Ελισάβετ Χρονοπούλου (διαβάστε περισσότερα εδώ) και η «Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στο 35ο Φεστιβάλ του Καΐρου υπάρχει όμως και μια ακόμη ελληνική συμμετοχή. Στο τμήμα του Film Connection, όπου υποστηρίζονται οι δεσμοί συνεργασίας ανάμεσα σε Αραβες κινηματογραφιστές, στην Αιγυπτιακή κινηματογραφική βιομηχανία και σε επαγγελματίες από όλον τον κόσμο συμμετέχει το πρότζεκτ του Αδριανού Γεωργαντά «Angels of Egypt» σε παραγωγή της Ναταλί Δούκα.

Διαβάστε περισσότερα για το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ του Καίρου (26 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου) στο επίσημο site του στο ίντερνετ.