Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου επιστρέφει

στα 10

Η 3η διοργάνωση του φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου με τη συμμετοχή εξαιρετικών καλεσμένων όπως ο Αλεξάντερ Πέιν και ο Φαίδωνας Παπαμιχήλ.

Flix Team
Το Διεθνές Κινηματογραφικό  Φεστιβάλ της Πάτμου επιστρέφει

Με τις ταινίες του προγράμματος να μην έχουν ακόμη ανακοινωθεί, δεν ξέρουμε αν η τελευταία δουλειά των δύο ελληνοαμερικάνων συνεργατών και φίλων «Nebraska», θα προβληθεί στο φεστιβάλ, όμως οι δυο τους θα είναι παρόντες για να παραδώσουν δύο masterclasses στην διάρκεια του.

Το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα θα περιλαμβάνει 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους. Εκτός από τις προβολές όμως το φεστιβάλ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και live events, που περιλαμβάνει εκτός από τα masterclasses κι ένα «Workshop Κινηματογραφίας», κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο «Life in the Borderlands» σε συμπαραγωγή του OTE TV.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, «η φετινή διοργάνωση παραμένει σταθερή στους βασικούς, διαχρονικούς στόχους του Φεστιβάλ: την ανάδειξή του ως «τόπου» συνάντησης για κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και φίλους του σινεμά απ΄ όλον τον κόσμο και την καθιέρωσή του ως δημιουργική πλατφόρμα, μέσα από την οποία γεννιούνται καινούργια έργα».

Περισσότερα για το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του.