Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη στο Los Angeles International Short Film Festival

στα 10

Μετά το Φεστιβάλ της Βενετίας, του Ρότερνταμ, του Κλερμόν-Φεράν και, στην ουσία, το γύρο του φεστιβαλικού κόσμου, το «Casus Belli», η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, θα συμμετάσχει και στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους ταινιών του Λος Αντζελες.

To «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη στο Los Angeles International Short Film Festival

Το Los Angeles International Short Film Festival θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 29 Ιουλίου και θεωρείται προάγγελος των Οσκαρ, μια και είναι διαπιστευμένο απο την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και οι νικητές των βασικών κατηγοριών προκρίνονται για οσκαρική υποψηφιότητα. Το φεστιβάλ κατέχει το ρεκόρ των 37 υποψηφιότητων για Οσκαρ μικρούμήκους ταινίας, με τις δώδεκα από αυτές να κερδίζουν και το βραβείο.

Το «Casus Belli» είναι η πρώτη ελληνική ταινία μικρού μήκους που εξασφάλισε διανομή στα γαλλικά σινεμά στο Παρίσι και στην υπόλοιπη Γαλλία, από την εταιρεία L' Agence du Court Métrage. Επίπλεον έχει ήδη αγοραστεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στη Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία, με τα δικαιώματα προβολής να έχουν ήδη πωληθεί στο NBC ενώ τον περασμένο Μάιο προβλήθηκε στη Γαλλία από το Canal+ και στις αρχές Ιουλίου από το Universal Channel.

Στην Ελλάδα μπορεί να είδατε το «Casus Belli» στις αίθουσες πριν από το «Attenberg», το «Wasted Youth» ή το «Απ’ τα Κόκκαλα Βγαλμένα». Ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα δούμε στις αίθουσες και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη!