Buzz

Το BatKid που έκλεψε τις καρδιές μας - ακόμα και του Μπεν Αφλεκ

στα 10

Ενα 5χρονο αγοράκι έχει μάθει να παλεύει με τη λευχαιμία. Μετά όμως από επιθυμία του που έγινε πραγματικότητα, μεταμορφώθηκε σε λιλιπούτειο Batman και πάλεψε και για τη σωτηρία της Γκόθαμ Σίτι (Σαν Φρανσίσκο). Η ιστορία του έγινε viral...

Το BatKid που έκλεψε τις καρδιές μας - ακόμα και του Μπεν Αφλεκ

Αυτές είναι οι ιστορίες που κάνουν την Αμερική, αυτό που είναι: μία χώρα που έχει τον κοινωνικό ιστό αλλά και την πολυτέλεια για τέτοιες κινήσεις, κατοίκους που ενώνονται και τις υποστηρίζουν, αντιδράσεις αναμφίβολης συγκίνησης απέναντι στους μικρούς αποδέκτες και, ναι εντάξει, κριτικές για σήμα-κατατεθέν cheesiness. Εμάς οι τελευταίες δεν μας αφορούν καθόλου. Ενα μικρό παιδάκι έκανε την ευχή του, το κινηματογραφικό του παραμύθι, το όνειρό του, πραγματικότητα. UPDATE: Διαβάστε στο τέλος του κειμένου τις σημερινές δηλώσεις του Κρίστιαν Μπέιλ

Το Σαν Φρανσίσκο μεταμορφώθηκε (με τη βοήθεια του Δημάρχου, της αστυνομίας και των 12.000 εθελοντών κατοίκων) σε Γκόθαμ Σίτι για ένα ολόκληρο απόγευμα και υποδέχτηκε τον μικρό του ήρωα: το BatKid. H «Make-A-Wish Foundation», η οργάνωση για την πραγματοποίηση επιθυμιών μικρών παιδιών με θανάσιμες ασθένειες, βρήκε τρόπο να πραγματοποιήσει την ευχή του Μάιλς Σκοτ, του 5χρονου που πολεμά με θάρρος την λευχαιμία που του έχει αφήσει ελάχιστο χρόνο ζωής. Από χθες όμως δε θα μείνει στην ιστορία μόνο για αυτό τον γενναίο του αγώνα. Αλλά γιατί για μια ολόκληρη μέρα πολέμησε εναντίον του Joker και του Riddler και του Πιγκουίνου σε διαδοχικά events που στήθηκαν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Με τους δρόμους κλειστούς, τους κομπάρσους να φορούν στολές και να ξέρουν τα λόγια τους, τους κατοίκους να επιφημούν κι ένα μικρό νυχτεριδάκι να χαμογελά ευτυχισμένο.

1

Στα διαλείμματα των «εκτάκτων περιστατικών» που χρειάστηκαν την επέμβαση του BatKid (π.χ. μία κοπέλα δεμένη στις γραμμές του τραμ), ο μικρός Μάιλς είχε τον οδηγό του - ο Batman/sidekick είχε το καθήκον να τον πηγαίνει βόλτες με την Lamborghini Batcar ή για «ανεφοδιασμό»: στάση για φαγητό και μίλκσεϊκ.

2

Στο τέλος της μέρας, ο ίδιος ο Εντ Λι, ο Δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, παρέδωσε στο BatKid το κλειδί της πόλης και τον ονόμασε προστάτη της. Μόνο η λάμψη στα μάτια του πιτσιρικά θα μπορούσε να είναι η απάντηση στο οποιοδήποτε κυνικό σχόλιο.

3

Ομως, δε χρειάστηκε. Ολοι οι υπερήρωες βγήκαν από τις σπηλιές τους και αγκάλιασαν τον μικρό Μάιλς. Ειδικό φύλλο της «Gotham City Chronicle» κυκλοφόρησε 1000 αντίτυπα για την περιπέτεια του BatKid, σε άρθρο που υπογράφουν οι.... Κλαρκ Κεντ και Λόις Λέιν. Λίγες ώρες μετά ο Στίβεν «Arrow» Εϊμελ, ευχαρίστησε το BatKid στο twitter γιατί «δεν του άφησε κανένα έγκλημα να πολεμήσει ο ίδιος».

Και σήμερα το πρωί του απευθύνθηκε κι ο ίδιος, ο κανονικός, ο θέλουμε δε θέλουμε διάδοχος Batman. Ο Μπεν Αφλεκ τον ονόμασε «best Batman ever» - 3 λέξεις, ένα tweet, μία viral υπόκλιση σ' ένα πιτσιρίκι που κανείς δεν μπορεί να του κάνει καλύτερη τη ζωή του, αλλά όλοι φρόντισαν να ρίξουν λίγη αστερόσκονη στη φαντασία του.

ben

UPDATE 19/11: Kαι ο Κρίστιαν Μπέιλ έκανε δηλώσεις. Ο πρώην Batman, και συνήθως λακωνικός Κρίστιαν Μπέιλ, έλιωσε με την χαρά του BatKid. «Ηταν υπέροχο αυτό που έγινε! Υπέροχη μέρα για τον πιτσιρικά. Νομίζω ότι οι άνθρωποι του «Make-A-Wish» αλλά και οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο έκαναν κάτι θαυμάσιο οργανώνοντας μία τέτοια μέρα. Μόνο να σκεφτείς τη χαρά που πήρε το πιτσιρίκι, που έτρεχε γύρω γύρω, ζώντας την περιπέτειά του. Επίσης, ως κάποιος που έχει παίξει τον Batman, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι υπέροχο να βλέπεις ότι το σύμβολό του είναι πολύ μεγαλύτερο από τον άνθρωπο πίσω από την μάσκα, την ταινία, το κόμικ, τη σειρά. Αυτό που συμβολίζει ξεπερνάει ποιος ηθοποιός θα τον ερμηνεύσει. Δεν έχουμε καμία σημασία στ' αλήθεια. Σημασία έχει τι σημαίνει ο Batman για τον μικρό Μάιλς και η χαρά του που πέρασε αυτή τη σπουδαία μέρα. Είναι υπέροχο!»

bale

Ο Κρίστιαν Μπέιλ όμως δεν σταμάτησε εκεί τη συζήτηση για τον Batman. Δέχτηκε να απαντήσει και στο ερώτημα του αιώνα: πώς βρίσκει την επιλογή του Μπεν Αφλεκ ως διαδόχου του;

«Του εύχομαι κάθε επιτυχία. Είναι ένας έμπειρος ηθοποιός και κινηματογραφιστής ο ίδιος, πιστεύω ότι θα κατακτήσει το ρόλο. Η δική μας περιπέτειεα μαζί του τελείωσε. Πρέπει να περάσει στον επόμενο και στον επόμενο μετά από αυτόν...»

Εχει συναντηθεί με τον Μπεν Αφλεκ από τότε που ανακοινώθηκε ως ο επόμενος Batman; Είχε κάποια συμβουλή να του δώσει;

«Το μόνο που του είπα είναι να βρει εξ αρχής τον τρόπο να μπορεί να πηγαίνει για κατούρημα με τη στολή χωρίς να χρειάζεται κάποιος να τον βοηθήσει. Γιατί είναι ταπεινωτικό, τουλάχιστον εγώ έτσι το βίωνα, όταν έπρεπε να έχω κάποιον από δίπλα να με... εξυπηρετεί. Αυτή είναι η μόνη συμβουλή που είχα να του δώσω...»

Διαβάστε περισσότερα: