Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα βραβεύεται στο LAGFF

στα 10

Ολοκληρώθηκε το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, το βράδυ της Κυριακής κι απένειμε το μεγάλο βραβείο του στο «Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα.

Το «Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα βραβεύεται στο LAGFF
«Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα

Για 7η συνεχή χρονιά, το LAGFF, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ), ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη διοργάνωση με την πανηγυρική τελετή λήξης στο Writers Guild Theater στο Μπέβερλι Χιλς και με την αναγγελία των φετινών βραβείων του Φεστιβάλ. Την τελετή ακολούθησε η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη, «Μίτσιγκαν – Ομορφιές και Δυσκολίες».

Η κριτική επιτροπή, με Πρόεδρο τον σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη, απένειμε τα Βραβεία Ορφέας για το 2013: με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας τιμήθηκε το «Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα. Οπωσδήποτε η βράβευση αυτή μοιάζει λίγο… ετεροχρονισμένη, μια και η ταινία έκανε τον κύκλο της το 2011, αλλά χαιρόμαστε που αναγνωρίζεται το μαύρο χιούμορ και η ευαισθησία της.

Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ απέσπασε το «Ενα Βήμα Μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη και το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας το «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία. Το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο καστ της μικρού μήκους ταινίας «Joey» του Αυστραλού Τζον Εβαγκόρια, ενώ με το Βραβείο Κοινού τιμήθηκε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Archive» του Κρις Εμμανουηλίδη. Τέλος, στην πρώτη του διοργάνωση, το Project Discovery Forum επέλεξε για το Βραβείο του τον Γιώργη Γρηγοράκη και την ταινία «Et in Athena Ego», ενώ το «Carioca Olympics» του Πάολο Μαρίνου Μπλάνκο κέρδισε μια υποτροφία στο Mediterranean Film Institute.

Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες σημείωσε τη μεγαλύτερη προσέλευση κοινού απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια και συμβάλλοντας στην προσπάθεια των Ελλήνων κινηματογραφικών δημιουργών να εξοικειώσουν τη διεθνή κοινότητα με τις ελληνικές ταινίες.