Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Αμερικανικό Σωματείο Σκηνοθετών λέει όχι στον Σπίλμπεργκ, ναι στον Φίντσερ!

στα 10

Συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις των υποψηφιότητων των Αμερικανικών Σωματείων, σειρά έχουν οι σκηνοθέτες που - αν μη τι άλλο - βάζουν τον Ντέιβιντ Φίντσερ δυνατά στο παιχνίδι της φετινής οσκαρικής κούρσας.

Το Αμερικανικό Σωματείο Σκηνοθετών λέει όχι στον Σπίλμπεργκ, ναι στον Φίντσερ!
Ντέιβιντ Φίντσερ

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα, αφού οι στατιστικές θέλουν τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους του Σωματείου να φτάνουν στην τελική πεντάδα των Οσκαρ, ενώ μέσα στην τελευταία δεκατία το Σωματείο βρήκε και τους πέντε υποψήφιους μόνο δύο φορές. Ωστόσο από τις 63 απονομές τους, 57 φορές έχει βραβεύσει τον νικητή των Οσκαρ, ενώ δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία σκηνοθέτης που κέρδισε το Οσκαρ που δεν ήταν υποψήφιος από το Σωματείο.

Το όνομα του Ντέιβιντ Φίντσερ δεν ήταν όμως η μόνη έκπληξη. Απορία προκαλεί και η απουσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ για το «War Horse» και του Τέρενς Μάλικ για το «Δέντρο της Ζωής», αλλά και η παρουσία του Γούντι Αλεν για την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της καριέρας του, το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι».

Αν οι υποψηφιότητες του Σωματείου είναι ενδεικτικές, τότε ο Αλεν θα βρεθεί και στην πεντάδα των Οσκαρ 16 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του φορά, όταν ήταν υποψήφιος, το 1995 για το «Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ».

Η πεντάδα των υποψήφιων σκηνοθετών είναι:

Τα βραβεία του Αμερικανικού Σωματείο Σκηνοθετών θα απονεμηθούν στις 28 Ιανουαρίου.

Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή Οσκαρική κούρσα