Φεστιβάλ / Βραβεία

«Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» στο 37ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο!

στα 10

«Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου συνεχίζει την διεθνή του καριέρα, πραγματοποιώντας την πρεμιέρα του στη Β. Αμερική στο 37ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

«Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» στο 37ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο!

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Εκτορα Λυγίζου που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις αρχές Ιούλιου στο διαγωνιστικό τμήμα του 47ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι (όπου διακρίθηκε με την Ειδική Μνεία ο πρωταγωνιστής της Γιάννης Παπαδόπουλος) συνεχίζει τη διεθνή της διαδρομή και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού: επιλέγεται στο Επίσημο Πρόγραμμα του 37ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6-16 Σεπτεμβρίου στον Καναδά.

Η ταινία θα προβληθεί στο τμήμα «Discovery» («Αποκαλύψεις»), όπου επιλέγονται και παρουσιάζονται νέοι σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο με τις πρώτες του ταινίες. Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο η ταινία θα είναι υποψήφια για το βραβείο της διεθνούς Ενωσης Κριτικών FIPRESCI που απονέμεται ειδικά σε ταινία αυτής της ενότητας.

Αυτή θα είναι η 3η επίσημη ελληνική συμμετοχή στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο - μαζί με το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή στο τμήμα Contemporary World Cinema, και το «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη στο τμήμα «Wavelengths».

Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς έχουμε ακόμα μία ελληνική συμμετοχή- ως συμπαραγωγοί. Το «When I Saw You» της Ανμαρί Τζασίρ στο τμήμα Contemporary World Cinema, είναι επίσημη συμμετοχή Παλαιστίνης- Ιορδανίας - Ελλάδας (ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος είναι παραγωγός στο ελληνικό κομμάτι). Ο Κώστας Βαρυμποπιώτης υπογράφει τον ήχο, ενώ ο Πάνος Βουτσαράς έχει κάνει το μοντάζ.

Συγχαρητήρια στις ελληνικές συμμετοχές και καλή επιτυχία στις προβολές τους.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου.