Φεστιβάλ / Βραβεία

Τίνα Φέι - Εϊμι Πόλερ: τα χρυσά κορίτσια επιστρέφουν!

στα 10

Οι περσινές οικοδέσποινες των Χρυσών Σφαιρών αποδείχτηκαν ένα πολύ επιτυχημένο δίδυμο. Για αυτό και τους έγινε πρόταση για να παρουσιάσουν ξανά, όχι μόνο την τελετή απονομής του 2014, αλλά και του 2015! Cheers girls!

Τίνα Φέι - Εϊμι Πόλερ: τα χρυσά κορίτσια επιστρέφουν!

Στην περσινή 70η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών οι οικοδέσποινες Τίνα Φέι («30 Rock) και Εϊμι Πόλερ («Parks and Recreation»), συνεργάτιδες από τις ένδοξες μέρες του Saturday Night Live, αποδείχτηκαν κάτι παραπάνω από απολαυστικές. Ηταν υπέροχες! Σκανταλιάρες, θαρραλέες, όμορφες, διασκεδαστικές και έξυπνες. Και φεμινίστριες: «Δεν έχω παρακολουθήσει το ζήτημα με τα βασανιστήρια στο ‘Zero Dark Thirty’ της Κάθριν Μπίγκελοου», λέει η Εϊμι Πόλερ, «αλλά αν κάποιος είναι να μιλήσει για βασανιστήρια, θα εμπιστευτώ την κυρία που έμεινε παντρεμένη για τρία χρόνια με τον Τζέιμς Κάμερον!»

Και δεν ενθουσιαστήκαμε μόνο εμείς: εκτός από τις θετικές κριτικές που εισέπραξαν τα κορίτσια, η τηλεοπτική μετάδοση των Golden Globes συγκέντρωσε 19.7 εκατομμύρια τηλεθεατών - ρεκόρ για τα τελευταία 6 χρόνια του σόου. Μάλιστα στο κοινό ηλικίας 18-49 σημειώθηκε αύξηση 28%.

Για αυτό και η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ αποφάσισε να ανανεώσει τα συμβόλαιά τους και να τις δεσμεύσει, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για του χρόνου. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε πριν από λίγο.

amy

«Η Τίνα και η Εϊμι είναι δύο από τις πιο ταλαντούχες κωμικούς, σεναριογράφους και performers, της εποχής μας. Σ' αυτές χρωστάμε που η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών πέρσι ήταν το πιο ψυχαγωγικό κι επιτυχημένο σόου τη χρονιάς» δήλωσε ο Διευθυντής Προγράμματος του NBC, Πολ Τέλετζι. «Πετάμε λοιπόν στα σύννεφα που δέχτηκαν την πρότασή μας να παρουσιάσουν τις δύο επόμενες απονομές των Golden Globes».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα κορίτσια θα είναι και πάλι μαζί μας», δήλωσε κι ο Πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, Θίο Κίνγκμα. «Η επιστροφή τους εγγυάται ότι η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα είναι, για ακόμα μία φορά, η μεγαλύτερη, καλύτερη και πιο ευχάριστη γιορτή της χρονιάς!»

Αυτή η κίνηση βέβαια επισημοποιεί και κάτι άλλο: βγάζει τις Φέι & Πόλερ εκτός κούρσας για την παρουσίαση των Οσκαρ 2015. Με την Ελεν Ντι Τζένερις να έχει υπογράψει και να είναι οικοδέσποινα των Οσκαρ 2014, πολλοί θεωρούσαν ότι το 2015 θα μπορούσε να κάνει την μεταγραφή στην μεγάλη βραδιά το επιτυχημένο δίδυμο Φέι & Πόλερ. Ομως πρώτη από όλους η ίδια η Φέι είχε αποκλείσει αυτή την πιθανότητα: «Νομίζω ότι τα Οσκαρ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ μεγαλύτερη ευθύνη. Απαιτεί να χορεύεις, να τραγουδάς, να έχεις άλλου είδους παρουσία επί σκηνής και στα interactive βίντεο...»

Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία και πονηρό χαμόγελο ποιους θα πιάσουν φέτος στο στόμα τους τα χρυσά κορίτσια. Ραντεβού στις 12 Ιανουαρίου λοιπόν για την τελετή απονομής των 71ων Χρυσών Σφαιρών.

Μέχρι τότε όμως ας θυμηθούμε ξανά τι συνέβη πέρσι: