Buzz

Best of 2017: To περιοδικό ΤΙΜΕ ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Η δεκάδα ενός έγκυρου περιοδικού έχει πάντα το νόημά της για τη χρονιά που τελειώνει.

Best of 2017: To περιοδικό ΤΙΜΕ ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Με τη σειρά του (μετά το Sight & Sound, τα Cahiers du Cinema, το Rolling Stone...) το TIME βάζει στη σειρά τις ταινίες της χρονιάς, με μερικές εκπλήξεις και ισχυρή πολιτική θέση σε κάθε του επιλογή.

Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2017: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Girls Trip

10. Girls Trip του Μάλκολμ Ντ. Λι

Αυτή η σπάνια κωμωδία με κορίτσια που βγαίνουν έξω δεν σε αφήνει κενό ή προσβεβλημένο.

Get out 607

9. Τρέξε! του Τζόρνταν Πιλ

O Πιλ πετυχαίνει εκεί όπου ακόμη και πολύ περισσότερο έμπειροι σκηνοθέτες αποτυγχάνουν μερικές φορές. Εφτιαξε μια εύστροφη διασκεδαστική ταινία όπου οι κοινωνικές και πολιτιστικές παρατηρήσεις είναι τόσο άρρηκτα ενταγμένες στο όλο οικοδόμημα με αποτέλεσμα να γελάς καθώς σκέφτεσαι. Και το αντίθετο.

visages villages 607

8. Faces Places των Ανιές Βαρντά και JR

To αποτέλεσμα είναι ένα θαυμαστό, γεμάτο ενέργεια έργο που ενώνει τους ανθρώπους με το τοπίο στο οποίο ζουν - και κρατάει και ένα μικρό μέρος στο τοπίο και για τον καλλιτέχνη.

Dunkirk 607

7. Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν

Ενα ύψιστο επίτευγμα φτιαγμένο από μικρά ξεσπάσματα, σαν πίνακας του Σερά φτιαγμένος από σκοτεινά, λαμπιρίζοντας κομμάτια Ιστορίας.

Call Me by Your Name 607

6. Να Με Φωνάζεις Με το Ονομα Σου του Λούκα Γκουαντανίνο

Ολη η ταινία είναι μια εκστατική, γλυκόπικρη αποπλάνηση. Το να της παραδοθείς είναι απλά ευτυχία.

Kedi 607

5. Οι Γάτες Της Κωνσταντινούπολης της Τσεϊντά Τορούν

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, το απίστευτο γίνεται ένα με το συνηθισμένο - και αυτό είναι που τα κάνει και τα δύο ζωτικά. Η Τορούν συλλαμβάνει την ιδέα σε μια ταινία που χαλαρώνει σαν ένα μεταξένιο γουργούρισμα.

Personal Shopper 607

4. Personal Shopper: Η Βοηθός του Ολιβιέ Ασαγιάς

Αυτό η μοντέρνα ιστορία φαντασμάτων είναι αυθεντικά τρομακτική αλλά και ποιητική, ένα διαλογισμός μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών και πάνω στη θλίψη σαν τη γέφυρα ανάμεσα στους δύο.

lost city of z 607

3. Η Χαμένη Πόλη του Ζ του Τζέιμς Γκρέι

Ταινίες με τέτοιου είδους σαρωτική και ονειρική ενέργεια δεν φτιάχνονται κάθε μέρα. Αυτή η ταινία είναι από μόνη της ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι, μια επιστολή από μια χαμένη πόλη με ταινίες.

Lady Bird 607

2. Lady Bird της Γκρέτα Γκέργουικ

Η ειλικρίνεια του για την αγωνία του να μεγαλώνεις χωρίς χρήματα και με μια εξαιρετική πολύπλοκη μητέρα, μας κάνει να νιώθουμε τον ερχομό μιας σπουδαίας νέας φωνής στο σινεμά. Μερικές φορές πρέπει να το σκάσεις από το σπίτι για να βρεθείς εκεί.

The Post 607

1. The Post του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η πίστη της ταινίας στη δύναμη της δημοσιογραφίας είναι σχεδόν υπνωτιστική. Δεν υπάρχει πιο εμπνευστικό ή πιο σημαντικό φιλμ για φέτος.


Διαβάστε ακόμη: