Buzz

Ο Τιμ Ροθ έκανε την ταινία για την FIFA για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του

στα 10

Το «United Passions» είναι αναμφίβολα μια από τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Ο Τιμ Ροθ έκανε την ταινία για την FIFA για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του

Με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να αποκλείει το πρώην επικεφαλής της Σεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί από οποιαδήποτε δραστηριότητα που να αφορά στο ποδόσφαιρο για τα επόμενα οχτώ χρόνια, έχει ενδιαφέρον να ακούσεις τους λόγους που ένας ηθοποιός όπως ο Τιμ Ροθ (αλλά και ο Ζεραρ Ντεπαρντιέ ή ο Σαμ Νιλ) έπαιξαν σε ένα φιλμ σαν αυτό.

Η ταινία του Φρεντερίκ Ομπουρτίν, μια αγιογραφία για την γέννηση της FIFA γυρίστηκε με δική της χρηματοδότηση, κόστισε 27 εκατομμύρια δολάρια κι έφερε πίσω περίπου 1000 δολάρια στις ελάχιστες προβολές που έκανε στο σινεμά.

Εν τούτοις μετά από σκληρές πιέσεις του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον διευθυντή του Φεστιβάλ των Καννών παίχτηκε στο παραλιακό σινεμά του Φεστιβάλ, πριν εξαφανιστεί για πάντα. Ο Τιμ Ροθ είχε ήδη δηλώσει ότι η ταινία ήταν κακή κι ότι δέχτηκε τον ρόλο μόνο για τα χρήματα, αλλά τώρα είχε περισσότερα να πει.

«Η ταινία είναι φρικτή (αν και ομολογώ ότι δεν την έχω δει) και τα γυρίσματα ήταν απαίσια, αλλά ήταν η λάθος επιλογή για τους σωστούς λόγους. Εχω δυο παιδιά που σπουδάζουν κι έπρεπε να κάνω μια επιλογή. Πιθανότατα δεν σκέφτηκα με τον πιο σωστό τρόπο, αλλά αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι τότε πρέπει να το κάνεις.»

Διαβάστε ακόμη: Βρέθηκε η ταινία με τις χαμηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του αμερικανικού box-office

united passions 607

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες όταν το σκάνδαλο για την διαφθορά στα ανώτερα κλιμάκια της FIFA είχε μόλις ξεσπάσει, αλλά το φιλμ δεν αναφερόταν προφανώς καθόλου σε οτιδήποτε τέτοιο, αντίθετα περιέγραφε τον Μπλάτερ σαν ήρωα.

Ο Ροθ λέει ότι αρχικά πίστευε ότι η ταινία θα αναφερόταν και στις κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει όταν η FIFA χρηματοδούσε την ταινία. Και παρ ότι ο ηθοποιός λέει πως «είναι δύσκολο να κάνεις κάτι που δεν θέλεις, αλλά τουλάχιστον το έκανα για την οικογένεια μου», προσθέτει ότι «ο πατέρας μου θα στριφογύριζε στον τάφο του αν ήξερε ότι μια μέρα ο γιος του θα έπαιζε τον Σεπ Μπλάτερ».

Δείτε ακόμη: